Rulează în cinema: ETE 85 (2020)

(Film proiectat in cadrul ITINERAMA TRAVEL FILM FESTIVAL)
Durata: 101 min;
Sâmbătă, 2 octombrie, ora 19:30;
Locație: Casa Municipală de Cultură Slobozia.

Sinopsis: Alexis (Félix Lefebvre, într-un rol demn de un adevărat star) este un adolescent cu origini modeste care nu știe încă dacă să se apuce de lucru sau să-și continue studiile de literatură. Navigând, el se răstoarnă cu barca în timpul unei furtuni și este salvat de un necunoscut în vârstă de 18 ani, David (fermecătorul Benjamin Voisin). Acesta din urmă îl aduce pe Alexis în casa lui, unde cei doi se întâlnesc cu mama lui David, o femeie puternică și atrăgătoare (nostima Valeria Bruni-Tedeschi). David se implică în această nouă prietenie și în această incipentă idilă și, în curând, începe să-l copleșească pe Alexis cu atenția sa și cu daruri. El îi oferă lui Alexis chiar și o slujbă de vară la magazinul nautic al mamei sale, magazin pe care el l-a preluat după recenta moarte a tatălui său.
Spre deosebire de multe alte povești de dragoste queer, din pragul maturității, „Vara anului 1985” nu insistă asupra momentului de coming-out al tinerelor sale personaje. Ele nu sunt marcate de rețineri sexuale, ceea ce face ca filmul să devină imaginea deplină a dorinței lor și a sexualității lor tinerești. Filmul scoate totodată la lumină și alte elemente, mai ezoterice, ale pasiunii și devoțiunii, întrebându-se dacă nu cumva noi suntem cei care proiectăm asupra celorlalți o imagine de care ne îndrăgostim.
Premii: O nominalizare Academia Europeană de Film.
Despre: ITINERAMA TRAVEL FILM FESTIVAL
Festivalul Filmului de Călătorie „Itinerama” se află la a șaptea ediție, fiind un festival internațional ce a proiectat, de-a lungul anilor, titluri importante din tematica filmului de călătorie, cu premii în festivalurile majore de film din Europa (Locarno, Cannes, Rotterdam): „Păsări călătoare”, „Trei vârfuri”, „Ex-Shaman”, „Mimoze” etc. Anul acesta, festivalul se petrece în București, dar urmează să proiecteze filme la sfârșiturile de săptămână ce succedă datei din București în alte 3 orașe ale României: Brăila, Slobozia și Făgăraș. „Itinerama Travel Film Festival 2020” este un proiect finanțat de A.F.C.N.

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )