Românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR cu dobânzi de până la 8,6%, cele mai mari de la lansarea programului

Începând din data de 4 iulie 2021, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1, 3 ani, la dobânzi anuale de 8,25% şi 8,6%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată. Interesul românilor pentru titlurile de stat TEZAUR s-a menţinut la un nivel ridicat şi în luna iunie, suma investită fiind de 1,39 miliarde lei.
Potrivit celor declarate de Liliana Ciomîrtan (purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene de Finanţe Publice Ialomiţa), titlurile de stat pot fi cumpărate: în perioada 4 – 26 iulie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online; 4 – 27 iulie 2022, titlurile pot fi achiziţionate de la unităţile Trezoreriei Statului; 4 – 26 iulie 2022 în mediul urban şi 4 – 25 iulie 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A. „Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice”, a informat Liliana Ciomîrtan.
Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate la secţiunea Datorie publică, www.posta-romana.ro.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )