„Românii nu vor ca acest Guvern să fie demis”

spune Luminiţa Barcari, deputat PNL Ialomiţa

 

Aşa cum cei de la PSD au ameninţat demult, în cele din urmă s-au pus şi pe fapte, depunând o moţiune de cenzură la adresa guvernului Câţu”. Social democraţii au reproşat – prin vocea lui Sorin Grindeanu – în Parlament că actuala guvernare a îngheţat pensiile, salariile, alocaţiile, iar în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pot fi văzute doar reforme catastrofale pentru România şi bani mulţi pentru clientela lor politică. „Românii au sărăcit. Doar în mintea premierului Cîţu românii o duc mai bine. Aproape s-au dublat facturile la energie, preţul la litrul de benzină a ajuns la 6 lei, 70% dintre români spun că România merge într-o direcţie greşită. Sperăm că printre cei 70% să se găsească şi parlamentari ai actualei coaliţii de guvernare care să voteze moţiunea noastră de cenzură”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă s-au purtat negocieri cu Ludovic Orban sau alţi parlamentari să voteze moţiunea, Grindeanu a răspuns că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut negocieri. Din câte ştie, parlamentarii AUR şi posibil o parte din  grupul minorităţilor vor vota această moţiune.

În ce priveşte liberalii, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că la nivelul partidului şi a coaliţiei s-a luat decizia de a participa la şedinţa privind moţiunea de cenzură, dar fără ca parlamentarii să voteze.

Deputatul PNL Ialomiţa, Luminiţa Barcari nu dă nicio şansă de trecere demersului făcut de Opoziţie. „Bineînţeles că nu are şanse să treacă această moţiune, cum nu a trecut nici cea împotriva ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Dar, dacă PSD ar fi depus măcar o mică parte din energie pentru a veni cu idei constructive, pentru idei bune pentru România am fi avut ce dialoga cu ei. Aşa însă, singura lor grijă a fost să pună beţe în roate guvernării, să blocheze procesul de vaccinare – prin campania de anti vaccinare dusă, alături de colegii din AUR – să blocheze recuperarea economică, să blocheze chiar aducerea aproape a 30 miliarde euro prin PNRR. Românii pot vedea acum foarte bine care este alternativa la Guvernul actual, adică o alianţă toxică între populiştii de la PSD şi extremiştii de la AUR, o alianţă toxică între două partide care au demonstrat în nenumărate rânduri că nu respectă valorile occidentale, că nu respectă statul de drept, că nu-şi doresc o Românie euroatlantică, ci una care priveşte către est. Deci, nu este cazul să mai discutăm. Marţi va fi votul în plenul reunit al celor două camere, dar eu vă spun de pe acum că nu va trece această moţiune. E adevărat că s-a speculat foarte mult, că le-ar mai trebui 29 de voturi, dar coaliţia de guvernare merge înainte, în ciuda zvonurilor că sunt disensiuni. Da, nu este totul perfect, e normal să ai un schimb de idei. Căci, până la urmă prin astfel de lucruri poţi progresa, fiecare trebuie să îşi spună punctul de vedere. Dar, coaliţia de guvernare merge înainte şi avem o majoritate parlamentară care să ne dea certitudinea că această  moţiune nu va trece”, a precizat Luminiţa Barcari, deputat PNL Ialomiţa, la Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, accentuând că, în niciun caz, liberalii nu vor vota pentru. Moţiunea nu va trece şi cu sprijinul PNL fiindcă există o fracţiune puternică în cadrul formaţiunii ce îşi doreşte un USL doi, aşa cum au lansat zvonul unii. „Nu este adevărat. Sunt doar speculaţii, fumigene lansate în spaţiul public. Împreună cu colegii mei am discutat şi chiar dacă într-adevăr sunt anumite aspecte pe care şi noi le reproşăm Guvernului – o mai mare transparenţă, e normal – este Guvernul pe care îl susţinem şi niciodată nu vom vota împotriva lui. N-o să ne dărâmăm propriul Guvern, cum au făcut alţii”, asigură Luminiţa Barcari.

Pe de altă parte se pare că Guvernul Cîţu este sub auspicii favorabile, conform unui sondaj CURS, realizat la nivel naţional, în perioada 11-18 iunie 2021, care indică faptul că 52% din români nu susţin demiterea Guvernului Cîţu prin moţiune de cenzură. Asta era de aşteptat, ca oamenii să vadă că lucrurile se îndreaptă pe calea cea bună. „Lucrurile încep să se mişte. Cum este acest Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă care a fost negociat pe anumite aspecte, îmbunătăţit. Căci, aşa este, nimeni nu e perfect, dar trebuie să insistăm pentru a duce la Comisia Europeană un produs final bun, astfel încât banii să înceapă să vină pe proiectele propuse în PNRR. În paralel, avem o creştere economică. Practic, în ultimele trei trimestre, avem cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Şi nu o spunem noi, ci instituţiile abilitate să facă aceste sondaje. Am scăzut inflaţia masiv faţă de perioada în care guverna PSD. Ne împrumutăm mult mai ieftin decât o făcea PSD. Economia îşi revine, angajările sunt pe un trend ascendent şi practic aducem bani europeni pentru dezvoltare. Aşa îmi explic de ce românii nu vor ca acest Guvern să fie demis”, a mai adăugat Luminiţa Barcari, deputat PNL Ialomiţa.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )