România a avut trei reprezentanți la Campionatul European de tenis

Baza sportivă Tenis Con Slobozia a găzduit, înainte cu o zi de deschiderea oficială a Campionatului European de tennis Under 12, o conferință de presă în cinstea marelui eveniment.

La conferință au fost prezenți Dragoș Soare (primarul Sloboziei), Cristian Ursu (antrenor de Kata-Shotokan în cadrul clubului sportive Satori Slobozia și organizator), Adrian Chițu (antrenor de tennis în cadrul clubului Satori),  Ștefan Niță (antrenorul României în cadrul campionatului) și Cătălina Cristea (directorul turneului). „Mă bucur că sunt aici alături de partenerii noștri, clubul sportiv Satori, în calitate de organizator. Sunt doi parteneri în acest proiect, de anvergură spunem noi. Este vorba de Primăria Municipiului Slobozia și o altă parte din finanțarea acestui campionat european vine printr-un proiect depus la Consiliul Județean. Este vorba de zona D Slobozia, care a obținut licența de organizare pentru zona D. Sunt patru zone în Europa, zona D de calificare. Suntem privilegiați și recunoscători că Federația Română de Tenis, împreună cu Tennis Europe, ne-au dat această licență pe trei ani. Noi am mai fost parteneri. Clubul sportiv municipal cu clubul sportiv Satori”, a început Cristian Ursu.

În continuarea lui, Dragoș Soare a vorbit despre cât de important este sportul, atât pentru administrația locală, cât și pentru locuitorii orașului. Totodată, a punctat că tenisul în Slobozia trebuie și urmează să fie dezvoltat, specificând și schimbările pe care Primăria și cluburile sportive le au în plan pentru acest sector. „Sportul este una din prioritățile pe care trebuie să le aibă administrația locală și nu spun la nivel de slogan sau la nivel de diplomație. O spun, pentru că sunt tare încrezător că sportul, ca și fenomen, poate modela caractere. Este obligația noastră, ca administrație, să investim în sport, să investim în sportul de masă. Trebuie să facem tot ce ne stă în putere, astfel încât tot mai mulți copii, părinți și tineri să fie implicați în acest fenomen, care aduce numai beneficii alături de clubul sportiv. Noi am făcut o strategie pentru sportul din Slobozia, în principal pentru fotbal, tenis, handbal, dar și alte tipuri de sporturi pe care dorim să le promovăm. Este un eveniment extrem de interesant, la care Slobozia participă în calitate de organizator. Noi, Primăria Sloboziei, alături de cluburile sportive, deja ne-am gândit cum să facem astfel încât tenisul să se dezvolte ca și activitate sportivă și urmează să investim. Am bugetat pentru un nou teren de tenis. Am pus bani în buget de la începutul anului pentru asta, dar acum, e vorba de un teren de competiție. Anume unul făcut după standarde, așa cum trebuie să aibă o bază sportivă. Urmează să mutăm și balonul de la școala numărul 6 de la liceul «Înălțarea Domnului», după casa fotbalului. Îl vom muta aici. Vom oferi posibilitatea să se facă tenis și în spațiul acoperit, pe timp de iarnă sau în perioadele în care timpul nu permite, astfel încât tinerii să aibă posibilitatea să practice pe tot anul. De asemenea, prin mutarea balonului, vom ajuta liceul «Înălțarea Domnului» să obțină încă două terenuri de sport”, a menționat primarul municipiului Slobozia, adăugând că se gândește să aducă inclusive, în zona parcurilor, mese de tenis și mese pentru tenisul de picior. De altfel, există unele în Curtea Direcției de Administrare a Domeniului Public. Au ajuns, deja, primele echipamente ce urmează să fie montate în perioadele următoare. Locurile respective vor fi aranjate cu platforme betonate.

Tot în domeniul acesta, Primăria și cele două cluburi sportive încearcă să dezvolte tenisul de masă de picior. „Sunt niște mese curbate, unde tinerii pot juca un sport altfel, mai modern. Ceva nou. Sperăm să fie îmbrățișat cu drag și acest acest sport. Și în fiecare an vom pune bani în bugetul Sloboziei, pentru terenuri de sport și pentru activități de genul. În următoarea perioadă, și în alte zone din oraș vom înființa terenuri unde copiii, de asemenea, pot să-și desfășoare activitatea în aer liber alături de prieteni sau familie.

Orice competiție, orice eveniment aduce un avantaj. În primul rând, atrage atenția că la Slobozia se întâmplă ceva din punct de vedere al acestui sport. Evident că este un câștig pe care comunitatea îl are. Prin sport ești mai sănătos. Ești mai viguros și mai intelligent. Nu mai vorbim despre câștigul de imagine pe care îl are Slobozia prin faptul că vor ști de noi și spaniolii, și ungurii și rușii, și bulgarii, georgienii și așa mai departe.

Deocamdată, această etapă de campionat european se ține la Slobozia. Nu se ține nici la Cluj, nici la Timișoara, nici la Constanța, nici la București, nici în alt oraș din România. Se ține la Slobozia. Și toate aceste orașe vor ști că există și Slobozia pe hartă. Și toate aceste lucruri le vom face pe trei ani”, a mai precizat Dragoș Soare, primarul Sloboziei.

„Dacă Ministerul Tineretului și Sportului ne ajută, vom putea investi mai mult în copii”

Ștefan Niță, antrenorul României, a oferit câteva detalii legate de copiii care reprezintă România în campionat. De asemenea, a relatat ce așteptări are în raport cu alte țări participante, unele dintre acestea fiind la un nivel înalt din punct de vedere al infrastructurii. „Avem trei copii, locul unu, doi și trei clasați, ce au fost selectați de către Federație să reprezinte țara. Au fost cei mai constanți copii în rezultate în ultimii doi ani de zile la turnee, mai mult naționale. Este vorba de Niță Eric, din Ploiești, Sandu Vlad din București și Badea Laurențiu, tot din București. Sunt două echipe periculoase pentru noi, Spania și Rusia. Dar cu ceilalți nu ne este teamă. Dacă avem noroc la tragere, ne vom putea califica ușor. Nici cu ceilalți nu ar fi o problemă, că suntem acasă. Să ai federația în spate, cu un buget mare, cum este în cazul Spaniei, cu adevărat ajută. Noi ne luptăm cu giganții. Dar tot ce putem să facem, facem. Ca antrenori și ca părinți. La aceste evenimente, și federația vine și ne ajută mult. Totuși, ca țară, România are copii buni, însă care se cresc greu. Dacă Ministerul Tineretului și Sportului ne ajută, vom putea investi mai mult în copii”, a explicat antrenorul.

“Întotdeauna am reușit să facem față competiției”

Cătălina Cristea, director al turneului, a fost plăcut impresionată de organizarea la nivelul Sloboziei. „Din punct de vedere organizatoric, este minunat. Eu sunt la a patra ediție aici și am răspuns chemării cu cea mai mare plăcere, pentru că știu că aici chiar se face treabă. Organizarea este impecabilă, chiar tuturor le spun că nici la turneele din străinătate nu se merg lucrurile atât de bine. Mai ales pentru o categorie de vârstă mică, vorbim de copii de 12 ani. Se fac eforturi foarte mari, dar cred că nu sunt simțite atât de mult, pentru că se fac cu sufletul. Cu siguranță, se doresc turnee și mai mari. Să vedem ce ne rezervă viitorul. În majoritatea perioadelor, am avut rezultate mai bune la fete. Aproape întotdeauna am avut și fete și băieți la juniori, mai greu este să se facă trecerea spre seniori. Întotdeauna am reușit să facem față competiției și niciodată nu s-a pus problema că ne luptăm cu Spania, cu Rusia și așa mai departe și nu a fost vreun impediment. Tenisul rămâne în continuare un câmp de evoluție pentru România, fiindcă avem supermodele și sunt convinsă că vom avea în continuare”, a concluzionat directorul turneului de tenis.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )