România Be Active – Săptămâna Europeană a Sportului, ediţia 2023

Agenţia Naţională pentru Sport, prin Direcţia Judeţeană de Sport (DJS) Ialomiţa anunţă ediţia 2023 a proiectului România Be Active – Săptămâna Europeană a Sportului. Ediţia din acest an va cuprinde o serie de evenimente care vor marca noua campanie #BeActive a Uniunii Europene, care promovează un stil de viaţă activ şi sănătos, contribuind la conştientizarea importanţei sportului, a vieţii active pentru sănătatea şi starea de bine a comunităţilor.
Sport sub orice formă, la orice vârstă şi pentru toată lumea – acesta este mesajul #BeActive, pentru cetăţeni mai sănătoşi şi oameni mai fericiţi. De-a lungul acestei săptămâni, în municipiul Slobozia vor avea loc mai multe evenimente cuprinzând activităţi diverse şi provocări, dar mai ales mii de oameni reuniţi, care se simt bine datorită sportului.
Săptămâna Europeană a Sportului (SES) este o iniţiativă a Comisiei Europene, menită să promoveze sportul şi activitatea fizică în întreaga Europa, Agenţia Naţională pentru Sport având calitatea de Organism Naţional de Coordonare a Săptămânii Europene a Sportului 2022-2023.
Evenimentele desfăşurate de Direcţia Judeţeană de Sport Ialomiţa, în calitate de organism subordonat al Agenţiei Naţionale pentru Sport, se vor concentra pe implicare, incluziune şi inovare, pilonii pe care se concentrează, de altfel, toate iniţiativele din acest an. Asta ţinând cont de schimbările contemporane şi direcţiile către care se îndreaptă societatea românească. Evenimentele vor fi derulate în parteneriat cu CSM Slobozia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa şi cluburi sportive reprezentative la nivelul municipiului: Clubul Sportiv Şcolar, Satori Art; Tenis Con; Pink Studio, obiectivul estimat fiind un număr de minimum 2.000 participanţi direcţi şi indirecţi, la nivel de municipiu.
Săptămâna Europeană a Sportului debutează pe data de 23 septembrie cu un evenimentul emblematic Noaptea BE ACTIVE, centrată în jurul a patru teme, pentru a atrage toate categoriile de public. Anume Sport în mediul educaţional, Sport la locul de muncă; Sport în aer liber, Sport în cluburi sportive şi centre de fitness.
În Slobozia, principalele evenimente ale Săptămânii Europene a Sportului vor fi: Noaptea BE ACTIVE ACROSS GENERATIONS- 23 septembrie, orele18.30- 22.00 – Piaţa Revoluţiei – Spectacol sportiv cu activităţi demonstrative atractive: un adevărat maraton de mişcare în aer liber, chiar în mijlocul oraşului. O seară plină de sport, muzică şi voie bună. Eveniment co-organizat cu CSM UNIREA SLOBOZIA; BE ACTIVE KIDS CHALLENGE – 25 septembrie, orele 10.00 – 11.00 – Stadionul Municipal 1 Mai Slobozia – eveniment şcolar care include o serie de activităţi fizice, cu durata a 60 de minute. Eveniment co-organizat cu CSM Unirea Slobozia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa; FII ACTIV, FĂ SPORT! – 26 septembrie, orele 16.00 – 18.30 – Parcul Ialomiţa – demonstraţii şi activităţi de iniţiere, în cadrul unor ateliere susţinute de cluburile sportive locale, partenere ale proiectului, eveniment co-organizat cu CSM Unirea Slobozia; AQUA GYM SENIORI – 27 septembrie, orele 18.00 – 19.00– Bazinul didactic de înot Slobozia. Eveniment co-organizat cu CSM Unirea Slobozia; Cupa Ialomiţei la Table – 28 septembrie, ora 10.00 – sediul ANSR filiala Ialomiţa. Eveniment co-organizat cu ANSR Filiala Ialomiţa.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )