România a primit încă 2,76 miliarde de euro prin PNRR

Comisia Europeană a efectuat a doua plată către România, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. România este printre primele şapte state membre UE care au accesat a două tranşă din PNRR. La 27 iunie 2023, Comisia a adoptat o evaluare preliminară parţial pozitivă a cererii de plată a României. 49 din cele 51 de jaloane şi ţinte legate de cea de-a doua tranşă au fost îndeplinite, a constatat Comisia Europeană.
„Dincolo de banii pe care România i-a încasat, reformele realizate de Guvernul Nicolae Ciucă sunt importante pentru ca românii să ducă o viaţă mai bună. Jaloanele şi ţintele realizate vizează adoptarea legii decarbonizării, promovarea turismului şi culturii, dezvoltarea resurselor umane din sectorul sănătăţii, sustenabilitatea pensiilor, modernizarea infrastructurii sistemului de învăţământ şi lupta împotriva corupţiei. Anterior autorizării plăţii tranşei a doua, România a încasat 6,35 miliarde de euro prin PNRR – 3,79 miliarde de euro reprezentând prefinanţarea şi 2,65 miliarde de euro prin prima tranşă.
Prin încasarea banilor din cea de-a doua tranşă, suma totală primită de România prin PNRR ajunge la 9,1 miliarde de euro”, a precizat europarlamentarul Dan Motreanu, prim vicepreşedintele PNL.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )