România a câștigat semifinala Campionatul European de Tenis 14&Under – Tennis Europe

 

Ieri, 28 iunie, European Junior Championship 14&Under Tennis Europe s-a finalizat cu meciul dintre România și Marea Britanie. Cele două țări au ieșit pe primele două locuri luni, pentru a participa la turneul final al Campionatului, în Italia.
Giulia Safina Popa, Alexia Ioana Tatu și Maia Ilinca Burcescu, antrenate de Lucian Popa, vor ajunge în Italia și se vor lupta pentru unul din primele cinci locuri care conferă participarea, mai departe, la turneul mondial.
Meciul pentru locul 3 a fost câștigat de către Ucraina, în defavoarea Suediei, cu 2 – 1; meciul pentru locul 5 a fost câștigat de către Slovenia, în defavoarea Portugaliei, cu scorul de 2 – 1, iar meciul către locul 7 a fost câștigat de către Grecia, scorul fiind Grecia – Bosnia-Herțegovina 2 – 1. Finala competiției s-a ținut la fel de strâns, România câștigând cu 2 – 1, față de Marea Britanie.
Ceremonia de premiere a avut loc tot ieri, după încheierea competiției.

La eveniment au fost prezenți președintele Clubului Sportiv Satori Art Slobozia, Cristian Ursu, managerul Clubului Sportiv Municipal Unirea Slobozia, Ilie Lemnaru, președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, primarul Municipiului Slobozia, Dragoș Soare și alți parteneri care au făcut posibilă organizarea competiției.

 

 

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a felicitat întreaga echipă pentru organizare și își dorește ca, pe viitor, lucrurile să meargă și mai bine. „La cât mai multe turnee organizate în Slobozia! Și la cât mai multe finanțări câștigate de la Consiliul Județean Ialomița! Succes tuturor, numai bine!”, a urat organizatorilor. În continuare, primarul Municipiului Slobozia, Dragoș Soare, a punctat cât de onorant este ca orașul pe care îl conduce să găzduiască astfel de competiții. „Mulțumesc pentru onoarea pe care mi-ați făcut-o, să găzduim, al doilea an de când am devenit eu primar, o competiție internațională. Sunt extrem de încântat că Slobozia este pe harta europeană în ceea ce privește performanța. Este un lucru meritoriu pentru voi, care v-ați implicat mai mult decât noi, politicienii. Dorim să facem, pe viitor, competiții și mai puternice, cu implicare și mai mare și să punem Slobozia pe harta lumii, dacă se poate. Dacă nu suntem prea curajoși. Vă mulțumesc pentru prezența voastră în orașul nostru!”, a declarat alesul local.
Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a vorbit despre importanța investițiilor în sport, la orice nivel, local, județean și național. Sportul din România, pentru a avea vizibilitate, are nevoie de mai multă susținere financiară. Potențialul sportivilor nu poate fi recunoscut la un nivel larg decât prin suportul autorităților. A felicitat, totodată, echipa de organizare și sportivele. „La felul în care ați organizat această competiție, să știți că meritați cu prisosință dreptul de a organiza și pe viitor astfel de evenimente. Aș vrea să transmit felicitările mele fetelor. Au luptat, au fost cele mai bune, merită tot respectul nostru, succes mai departe! În același timp, aș dori să transmit felicitări antrenorilor, părinților care duc tot greul. Ați văzut, probabil, zilele acestea, ce s-a întâmplat cu înotătorul Popovici, care a stabilit câteva recorduri impresionante. Cu foarte puțini bani puși la dispoziția celor ce fac sport, se pot obține performanțe răsunătoare. Reclama, vizibilitatea, popularitatea și notorietatea pe care le poate face un sportiv, cu tot respectul pentru oamenii din politică, nu reușește să le facă nimeni. Deci, haideți să încercăm să susținem mai mult mișcarea sportivă. În bugetul oricărei primării, consiliu județean sau în bugetul Guvernului, susținerea sportului nu înseamnă prea mult. Bugetul Ministerului Tineretului și Sportului de anul acesta, strict pentru sport, a fost undeva la 25 milioane de dolari, pentru toate cele 74 de federații sportive, olimpice și neolimpice. Doar bugetul Federației Americane este undeva la 400 de milioane, pe tenis, al Franței, undeva la 300 de milioane, iar al Marii Britanii, era, acum câțiva ani, aproximativ între 125 și 150 de milioane de pounds. Deci, suntem inexistenți. Americanii spun așa: Un dolar investit în sport înseamnă cu 3 mai puțin în sănătate. Haideți să creăm o națiune sănătoasă, dacă nu performanță. Fără sănătate și fără educație, nu putem face nimic”, a încheiat George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )