ROADPOL – SAFETY DAYS

Poliţiştii rutieri ialomiţeni acţionează, zilele acestea, la un proiect adresat conducătorilor auto. Este vorba de ROADPOL-SAFETY DAYS, destinat conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun când nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Proiectul a demarat deja, din data de 16 septembrie şi se va încheia pe 22 septembrie 2022.
Demersul este susţinut de Comisia Europeană, scopul fiind concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora. De asemenea, proiectul îşi propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.
În cadrul acestui proiect, vineri, 16 septembrie, poliţiştii rutieri ialomiţeni au desfăşurat acţiuni preventiv-reactive, de conştientizare a tuturor participanţilor la traficul rutier. Prin activităţile derulate, oamenii legii urmăresc combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activităţi de natură a le distrage atenţia în timpul condusului, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar şi a conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere şi a circula în siguranţă, poliţiştii vin şi cu o serie de recomandări. Anume să adapteze viteza de deplasare la particularităţile de drum şi trafic; să nu se angajeze în efectuarea de depăşiri neregulamentare; să nu conducă dacă se simt obosiţi; să nu conducă sub influenţa alcoolului sau a drogurilor; să folosească centura de siguranţă – care le pot salva viaţa în caz de accident.

Participarea la proiect presupune asumarea unui angajament de respectare a normelor rutiere, ce poate fi transmis de orice persoană interesată, prin completarea numelui şi a unei adrese de e-mail validă, la secţiunea Pledge, pe site-ul www.roadpolsafetydays.eu.

Mihaela DUMITRU

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )