Rezultatele ultimelor controale ITM Călărași

În perioada 21 – 26 februarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași a efectuat controale în vederea combaterii muncii nedeclarate și pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătăţii în muncă.
Acţiunile de control au fost efectuate în mai multe domenii de activitate, precum activităţi juridice, activităţi protecţie şi gardă, comerţ, transporturi, agricultură, depozitări, construcţii și așa mai departe.
Printre neconformităţile constatate în urma verificărilor, cele mai importante sunt: neîncheiere în formă scrisă a CIM; angajatorul nu ţine evidenţa orelor prestate de salariaţi cu ora de începere şi de sfârşit de program; neacordare de drepturi salariale; necompensarea concediilor de odihnă la încetarea CIM; angajatorul nu a identificat riscurile specifice condiţiilor de contaminare epidemiologică şi nu a actualizat documentul de evaluare a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea angajaţilor la noile condiţii; nu s-au întocmit instrucțiuni proprii ssm pentru deplasarea lucrătorilor de la domiciliu la locul de muncă şi invers.
În total, au fost efectuate 38 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, sancţionaţi 6 angajatori şi aplicate amenzi în valoare de 33.000 de lei. Din această sumă, 20.000 de lei au fost pentru muncă nedeclarată. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au efectuat 15 controale, 12 angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 6000 de lei. De asemenea, pentru neconformităţile constatate au fost dispuse măsuri cu termene precise de remediere.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )