Rezultatele misiunilor jandarmilor ialomiţeni pe luna octombrie 2022

Creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor prin asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cu public numeros şi participarea la misiuni de menţinere în sistem integrat au fost principalele obiective ale Jandarmeriei Ialomiţa în luna octombrie 2022.
Mai exact, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Ialomiţa au executat, în cursul lunii trecute, 428 misiuni de ordine publică şi 779 misiuni pe linie de pază instituţională. Dintre misiunile de ordine publică, 41 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări de protest, sportive, religioase şi cultural artistice, iar 387 misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, prioritatea fiind asigurarea unui climat de normalitate civică şi intervenţia promptă pentru soluţionarea problemelor sesizate de cetăţeni.
Jandarmii ialomiţeni au asigurat intervenţia la 73 evenimente semnalate prin sistemul unic de urgenţă 112 sau prin alte mijloace. De asemenea, au participat la 93 de acţiuni în cooperare cu alte instituţii, fiind puse în aplicare un număr de 41 mandate de aducere a unor persoane. În urma misiunilor executate, au fost aplicate 258 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 49.100 lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind faptele de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
În perioada analizată au fost constatate 20 de infracţiuni: 17 în mod independent (exemple: „loviri sau alte violenţe”, „ameninţare”, „furt”, „distrugere”, „ultraj”, „fals privind identitatea”, „violare de domiciliu”, etc.)., iar 3 în cooperare cu poliţia. „Reamintim cetăţenilor faptul că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau prin apelarea numărul unic de urgenţă 112”, a precizat locotenentul Ionela – Cristina Goidea, purtătorul de cuvânt al IJJ Ialomiţa.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )