Rezultatele misiunilor jandarmilor ialomiţeni pe luna mai

 

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Ialomiţa au executat, în cursul lunii mai a anului curent, 796 misiuni de ordine publică şi 812 misiuni pe linie de pază instituţională. Dintre misiunile de ordine publică, 89 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, religioase şi cultural artistice, iar 508 misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice.

Jandarmii ialomiţeni au asigurat intervenţia la 74 de evenimente semnalate prin sistemul unic de urgen?ă112 sau prin alte mijloace. De asemenea,  au participat la 76 de acţiuni, în cooperare cu alte instituţii (I.P.J. Ialomiţa, I.G.I., S.C.C.O.) şi au fost puse în aplicare un număr de 44 de mandate de aducere a unor persoane. Pentru abaterile de la cadrul normativ incident, jandarmii au fost nevoiţi să aplice 327 sancţiuni contravenţionale cu amendă, 49 de avertismente şi au constatat independent 5 fapte de natură penală. Pe timpul acţiunilor desfăşurate, în cooperare cu efective din cadrul Poliţiei, au acordat sprijin la constatarea unui număr de 26 fapte de natură penală. Pentru o abatere prevăzută de Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei, cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive (actualizată) s-a impus şi luarea unei sancţiuni contravenţionale complementare de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul fotbal pe o perioadă de 6 luni. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale se ridică la 118.800 lei.

„Reamintim cetăţenilor că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau prin apelarea numărul unic de urgenţă 112. Îi rugăm să nu se expună la riscuri. Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor este prioritatea noastră”, a precizat  locotenentul Eduard Kovacs, purtătorul de cuvânt al IJJ Ialomiţa.

Ramona BUTNARIU

 

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )