Rezultatele misiunilor jandarmilor ialomiţeni pe luna decembrie 2022

Creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor prin asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cu public numeros şi participarea la misiuni de menţinere în sistem integrat au fost principalele obiective ale Jandarmeriei Ialomiţa în luna decembrie 2022.
Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Ialomiţa au executat, în cursul lunii trecute, 518 misiuni de ordine publică, dintre care, 24 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, religioase şi cultural artistice, 77 misiuni de intervenţie, iar 417 misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, prioritatea fiind asigurarea unui climat de normalitate civică şi intervenţia promptă pentru soluţionarea problemelor sesizate de cetăţeni.
Jandarmii ialomiţeni au asigurat intervenţia la 77 evenimente semnalate prin sistemul unic de urgenţă 112 sau prin alte mijloace. De asemenea, au participat la 81 de acţiuni în cooperare cu alte instituţii şi au fost puse în aplicare un număr de 25 mandate de aducere a unor persoane.
În urma misiunilor executate, au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 21.450 lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind faptele de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
În perioada analizată au fost constatate 13 de infracţiuni, respectiv 8 în mod independent (exemple: „loviri sau alte violenţe”, „ameninţare”, „tâlhărie calificată”, ,,violenţă în familie” etc.), iar 5 în cooperare cu poliţia.
Jandarmii reamintesc cetăţenilor faptul că le pot solicita, ori de câte ori este nevoie, în dispozitivele de ordine publică sau prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )