Reindustrializarea României, obiectivul prioritar al programului de guvernare PSD

Social democraţii teleormăneni au deschis, zilele acestea, seria conferinţelor de presă menite să prezinte programul de guvernare. La eveniment au participat Benone Rababoc (secretarul executiv al Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman) şi doi dintre candidaţii, poziţionaţi primii pe listă, care vor intra în competiţie la alegerile parlamentare din data de 1 Decembrie. Anume Mădălin Borş, la Camera Deputaţilor şi Claudiu Catană, la Senatul României.
Programul de guvernare are ca obiectiv prioritar reindustrializarea României. Scopul principal este de a stimula investiţiile industriale, astfel încât producţia autohtonă să crească şi să se exporte cât mai multe produse româneşti. „Dorim să avem o dezvoltare sănătoasă bazată pe producţie. Acesta este proiectul de ţară asumat de echipa PSD şi premierul Marcel Ciolacu, candidatul nostru la preşedinţia României. Ţinta noastră este de a avea cât mai multe locuri de muncă bine plătite, astfel încât nu doar să ţinem tinerii în ţară, ci să-i aducem şi pe cei care au plecat. Planul naţional pentru marea industrie înseamnă sprijin prin scheme de ajutor de stat în valoare totală de aproximativ 2 miliarde euro. Nu 3 miliarde euro, cum au spus unii şi alţii fără măcar să se documenteze referitor la acest program ce a şi fost prezentat şi aprobat în coaliţia de guvernare. Vrem ca acest program să completeze marile investiţii industriale. Cu 500 milioane euro, ajutor de stat, vom susţine investiţiile strategice în industria prelucrătoare. În acelaşi timp vor fi acordate facilităţi fiscale pentru investiţii de peste 150 milioane euro. Vor fi create locuri de muncă în regiunile cu un nivel PIB pe locuitor sub media naţională. Schema de ajutor de 1 miliard de euro va fi destinată susţinerii marii industrii pentru decarbonizarea proceselor de producţie şi eficienţă energetică. Un număr estimativ de 30 de companii din metalurgie şi industria chimică vor primi un sprijin de până la 100 milioane euro per beneficiar. Finanţarea se realizează majoritar din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente României, iar investiţia trebuie menţinută 5 ani de la data finalizării acesteia. După cum se vede nu doar prezentăm un plan pe hârtie, ci investiţii ce au şi sursă de finanţare. Este un plan realist care poate fi şi va fi implementat”, a precizat Claudiu Catană, specificând că 250 milioane de euro vor susţine investiţiile în producţia de materii prime industriale – ţevi, profile, bare, aluminiu sau cupru. Toate aceste măsuri ale Planului Naţional pentru marea industrie sunt în conformitate cu „planul Draghi”, care vizează creşterea competitivităţii industriale a economiei europene. ,,Geneza şi mai ales conţinutul Planului Naţional pentru marea industrie arată încă o dată că premierul Marcel Ciolacu are capacitatea de a uni şi a lucra în beneficiul tuturor românilor, comparativ cu ceilalţi candidaţi care, până la această oră, nu au venit cu chestiuni concrete pentru dezvoltarea ţării şi bunăstarea oamenilor. De coordonarea conceperii şi implementării acestui program naţional se va ocupa viceprim – ministrul Marian Neacşu. În concluzie, reindustrializarea înseamnă o viaţă mai bună pentru toţi românii şi inclusiv pentru toţi teleormănenii”, a mai adăugat candidatul la Senat.

„Visăm ca România să devină un hub tehnologic şi industrial în următorii 10 ani”

O intervenţie a avut şi Mădălin Borş, candidatul PSD Teleorman la Camera Deputaţilor. Acesta a atras atenţia că românii se află în faţa unui moment foarte important pentru ţară. „Eu pot să afirm că ne aflăm în faţa unei oportunităţi istorice. Reindustrializarea României este esenţială pentru dezvoltarea economică. Aşa încât România să revină pe harta economică a Europei. Rezultatul acestui program are drept scop creşterea competitivităţii, asigurarea locurilor de muncă bine plătite. Şi totodată asigurarea unor investiţii care să dezvolte şi să garanteze României un viitor cât mai sustenabil. Parteneriatul stat – privat reprezintă, din punctul nostru de vedere, cheia succesului acestui program. Doar în această simbioză se pot crea economii puternice, dezvolta ramuri ale economiei care pe viitor să poată asigura dezvoltarea ţării şi locuri de muncă mult mai bine plătite. Visăm ca România să devină un hub tehnologic şi industrial în următorii 10 ani. Cu ajutorul capitalului privat se pot revitaliza uzinele din metalurgie, siderurgie şi petrochimie. Aceste industrii vizează, nu în ultimul rând, asigurarea sprijinului fermierilor şi fabricilor de procesare din România. Un obiectiv important îl reprezintă ţinerea sub control a inflaţiei, prin măsuri sustenabile. Avem în vedere ca, la finalul anului 2025, ţinta de inflaţie să atingă procentul de 3,4%. Vom oferi un stimulent pentru populaţie prin asigurarea unui procent de 10% din PIB, destinat măsurilor care să vină în sprijinul micilor întreprinzători. În clipa de faţă sprijinim peste 100.000 de companii care produc în România. Iar peste 99% din acestea sunt IMM-uri…Dorim să stopăm guvernarea pe datorii, să ducem datoria din PIB la 46% la sfârşitul acestui an. Toate aceste măsuri reprezintă în primul rând un interes al PSD faţă de ţară, faţă de români şi faţă de teleormăneni. Prezintă garanţia faptului că România poate avea şi sigur va avea un viitor mult mai sustenabil. Şi, aşa cum am mai spus, românii vor avea locuri de muncă mult mai bine plătite şi sigure”, a accentuat candidatul PSD Teleorman la Camera Deputaţilor.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )