Recomandări din partea pompierilor, pe vreme de caniculă!

Având în vedere prognoza meteorologică, potrivit căreia vremea în următoarele zile va fi caniculară, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa le recomandă celor care aleg să-şi petreacă timpul liber la scăldat, respectarea unor reguli pentru preîntâmpinarea riscului de înec.
Astfel, pompierii vă sfătuiesc să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu ştiţi să înotaţi. Copiii aflaţi în apropierea apei şi în apă trebuie să fie supravegheaţi permanent. Scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate. Evitaţi scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare. Este interzis scăldatul în stare de ebrietate sau pe timp de noapte. Nu înotaţi departe de mal şi nu treceţi de semnele de prevenire. Evitaţi folosirea pentru scăldat a saltelelor cu aer, camerelor de cauciuc, scândurilor, etc. Evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente. Nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult la soare.
Nu în ultimul rând, în cazul unei situaţii de urgenţă reale, anunţaţi de îndată evenimentul, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Alexandra TUDOR

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )