Recepţie oficială dedicată Zilei Naţionale a României

Ca în fiecare an, în preajma datei de 1 Decembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa oferă tradiţionala recepţie, prilejuită de sărbătorirea Zilei Naţionale a României.
Recepţia din acest an a avut loc miercuri, 29 noiembrie, ora 17.30, în Sala Europa, la aceasta participând Marian Pavel (preşedintele CJ Ialomiţa); Marin Constantin (prefectul judeţului Ialomiţa); Preasfinţitul Părinte Vincenţiu (Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor); primari, parlamentari, consilieri judeţeni, şefi de instituţii, oameni de afaceri şi mass media locală.
Programul a debutat cu Intonarea Imnului de Stat al României de către Corala „Sf. Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia. Pe scenă a urcat, apoi, Miruna Ionescu, cea care a avut misiunea de a prezenta grandiosul eveniment. „Mă întorc, aici, la Slobozia, cu foarte multă emoţie şi bucurie, mai ales în acest context al întâmpinării zilei de 1 Decembrie. Ziua când, parcă, devenim puţin mai conştienţi de valoarea pe care o are istoria acestei ţări. Devenim mai conştienţi de manifestarea credinţei şi cultura naţională, pentru noi, românii. Totodată încercăm să ne încărcăm de emoţia pe care o creează ziua de 1 Decembrie. Aceste elemente fiind singurele care ne-au plasat în orizonturi neîngrădite de timp şi spaţiu, dându-ne totodată dreptul la nemurire. Este o seară specială şi, aşa cum se cuvine, cuvântul de început îi revine domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa, Marian Pavel”, a spus prezentatoarea Miruna Ionescu.

„Apropierea de Ziua Naţională a României trezeşte în noi un sentiment de apartenenţă la o comunitate”

În intervenţia sa, preşedintele CJ a pus accent pe unitate şi sentimentul de apartenenţă la comunitate. „Este, într-adevăr, o perioadă în care trăirile noastre cresc. Apropierea de Ziua Naţională a României trezeşte în noi un sentiment de apartenenţă la o comunitate. Apartenenţă la o comunitate administrativă, apartenenţă la o comunitate creştină, cum suntem noi românii şi cum suntem noi, ialomiţenii. Sunt lucruri care ne definesc, pe fiecare dintre noi. Iar ceea ce ne defineşte pe noi cel mai mult, din punctul meu de vedere, este apartenenţa. Faptul că aparţinem cu toţii acestei cetăţi numite Ialomiţa, cu siguranţă, ne determină pe fiecare dintre noi să încercăm, acolo unde ne desfăşurăm activitatea, zi de zi, să facem cu un strop mai bine pentru semenii noştri. Vă urez: La mulţi ani şi tot binele din lume!”, a urat preşedintele CJ Ialomiţa.
După discursul preşedintelui, programul a continuat cu un moment de poezie susţinut de Miruna Ionescu; un recital al Coralei „Sf. Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia; Suita de dansuri a Ansamblului Folcloric „Doina Bărăganului”; un recital susţinut de Nicole Dumitraşcu; Nicoleta Rădinciuc Vlad; Ionuţ Cocoş; Daniel Trifu;
Emilia Dorobanţu; Alexandra Chira. La final, organizatorii au oferit o trataţie oficială, tuturor participanţilor.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )