RAR informează şoferii despre obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice

În contextul apropierii sezonului rece, Registrul Auto Român prezintă modul de inscripţionare a anvelopelor de iarnă conforme, aşa cum prevede legislaţia de circulaţie în vigoare. RAR asigură conducătorii auto că, indiferent de denumirea lor comercială, anvelopele care sunt marcate cu literele M şi S (însemnând noroi şi zăpadă – engleză, mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerinţele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia naţională rutieră.
Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei a fost introdusă prin Ordonanţa Guvernului nr.5/2011 de modificare şi completare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în 2006.
„Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări de la acel moment. Prin urmare, dacă posesorii de autovehicule respectă legislaţia în vigoare şi folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de data calendaristică la care se face deplasarea, anvelope marcate cu literele M şi S, nu riscă să fie sancţionaţi contravenţional”, precizează reprezentanţii RAR.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )