PUSL adună, în jurul său, candidaţi competenţi şi serioşi pentru alegerile din 2024

• membrii formaţiunii iniţiază acţiuni şi campanii pentru oameni, menite să le rezolve problemele cât mai repede şi corect • una dintre iniţiative este campania de strângere de semnături pentru iniţiativa legislativă privind „recuperarea către bugetul de stat a marilor averi care nu pot fi justificate prin venituri legale”

Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) a lansat încă din vară, în cadrul unei şedinţe, la Galaţi, pregătirile pentru alegerile din 2024. În acest sens, îşi consolidează activ structurile din teritoriu, atrăgând noi membri valoroşi, capabili să se ,,bată” cu ceilalţi competitori de la alte partide, la viitoarele competiţii electorale. Mai ales că, aşa cum s-a anunţat deja, PUSL va merge pe cont propriu la alegerile de peste doi ani.
Şi preşedintele PUSL Ialomiţa, Ionel Gae subliniază că sunt mulţi oameni dornici să adere la Partidul Umanist, iar asta este un lucru foarte bun. De exemplu, Mircea Lucescu s-a alăturat echipei PUSL şi va fi o propunere de viitor ministru al Sportului. La fel şi Vlad Popescu Piedone (băiatul fostului primar Cristian Popescu Piedone) se bucură de o mare simpatie din partea cetăţenilor Sectorului 5 al Capitalei. „PUSL îşi consolidează structurile în teritoriu. Avem un candidat destul de serios la Primăria Sectorului 5 Bucureşti – Vlad Popescu Piedone. Este băiatul domnului Piedone. La ultimul sondaj de opinie a fost clasat pe primul loc, cu 47%, înaintea candidatului PSD, ce a obţinut undeva la 13%. Deci, simpatia de care se bucură Vlad Popescu Piedone este foarte bună şi la alegerile parţiale sunt sigur că va fi primarul acestui sector. S-a văzut că Vlad merge pe aceeaşi linie ca şi tatăl lui. De altfel, a reuşit să organizeze, în ultima perioadă, diferite acţiuni la care au participat foarte mulţi cetăţeni. Iar aceştia, îi sunt loiali în continuare. Noi ne bucurăm că şi Vlad are acelaşi tip de acţiune pe care îl practică şi tatăl lui. Este bine fiindcă aşa putem continua să luptăm pentru oameni, să le aflăm toate doleanţele, să încercăm să le rezolvăm cât mai repede şi corect”, a precizat la Radio Fresh FM, în cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei”, Ionel Gae, specificând că membrii formaţiunii luptă deja intens să rezolve una dintre problemele spinoase care, de multă vreme, îi nemulţumeşte pe români. Este vorba de campania de strângere de semnături pentru iniţiativa legislativă privind „recuperarea către bugetul de stat a marilor averi care nu pot fi justificate prin venituri legale”. Demersul s-a extins în mai multe regiuni ale ţării şi membrii PUSL speră ca proiectul de lege să fie depus la începutul următoarei sesiuni parlamentare, în luna februarie 2023. În opinia lor este corect ca statul să recupereze aceşti bani şi să îi folosească pentru oameni. Fireşte că este foarte posibil ca proiectul de lege să nu fie întâmpinat cu braţele deschise de toţi politicienii, în cazul în care unii dintre aceştia s-ar încadra la categoria celor ce deţin mari averi, nejustificate legal. Însă, demersul trebuie luat pas cu pas.
„Această iniţiativă cetăţenească a fost lansată la Biroul Politic Executiv de la Timişoara, unde ne-am întâlnit cu toţi colegii. Se referă la confiscarea marilor averi care nu sunt justificate legal. Pentru acest lucru a trebuit să aşteptăm publicarea iniţiativei în Monitorul Oficial, aşa cum este procedura. Sunt necesare minim 100 mii de semnături, la nivel naţional, pentru a putea avea putere de lege. De aceea, noi am început organizarea acestor activităţi de strângere de semnături. Inclusiv la nivelul judeţului Ialomiţa vom avea echipe mobile, dar şi cu punct fix, în corturi, având în vedere şi vremea de afară ce poate fi neprielnică unor astfel de activităţi. Noi credem că şi la nivelul judeţului Ialomiţa, ca la nivel naţional, vom reuşi să adunăm totalul de semnături necesare. Nu trebuie uitat că, după Revoluţie, nu am avut o astfel de iniţiativă, nici din punct de vedere al partidelor politice, nici al ONG-urilor… În Parlament, de asemenea, vom avea un acord politic, unde eşti obligat să lupţi şi să te asociezi cu toate partidele care vor să-ţi voteze iniţiativa. Vom vedea dacă vor dori să se asocieze sau nu. Deocamdată, trebuie să o luăm pas cu pas…Nu pot să spun dacă politicienii vor fi primii afectaţi. Există prezumţia de nevinovăţie şi nu pot să spun că politicianul X are venituri ilegale. Tocmai de aceea, iniţiativa trebuie pusă în practică, pentru a scoate la iveală acele sume obţinute nelegal. Sunt foarte multe averi şi nu ne referim doar la cetăţenii români. Există multe societăţi şi persoane fizice străine care fac afaceri, au făcut şi vor face în România. Trebuie verificate şi aceste conturi şi aşa mai departe. Devenind lege, se creează nişte pârghii, inclusiv pentru organele judiciare. Căci, de multe ori, s-au plâns că nu au putut recupera prejudiciile de la cei condamnaţi, fiindcă nu au o lege…În condiţiile în care avem tot felul de crize la nivelul ţării, aceşti bani pot fi dirijaţi către cei care suferă, într-adevăr. Activitatea aceasta de semnături se va încheia undeva la data de 6 noiembrie. Până atunci, vreau să ne axăm pe strângerea de semnături. Pe urmă, vom mai vedea cine e de acord şi cine nu, în Parlament. E cert că vom face lobby pentru ca iniţiativa noastră să ajungă lege. În concluzie, luptăm pentru a crea această lege, să dăm o pârghie organelor judiciare, să o aibă la îndemână, să poată să aplice foarte rapid confiscarea averilor nejustificate. De asemenea, vrem să acţionăm mai departe, pentru a curăţa clasa politică şi nu numai, să rămână doar oamenii corecţi, care reprezintă cu adevărat electoratul…Eu sunt foarte optimist şi cred că proiectul va deveni lege, fără niciun dubiu”, a mai adăugat Ionel Gae, preşedintele PUSL Ialomiţa.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )