PUSL a lansat campania de strângere de semnături pentru recuperarea marilor averi, ce nu pot fi justificate prin venituri legale

Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) a lansat oficial campania de strângere de semnături pentru susținerea inițiativei legislative ce privește recuperarea marilor averi ce nu pot fi justificate prin venituri legale. Demersul a avut loc prin prezentarea unui ghid de organizare a acestei campanii.
Proiectul de lege este răspunsul PUSL pentru românii cinstiți care mereu și-au respectat obligațiile fiscale, în timp ce asistau neputincioși la îmbogățirea nejustificată a unora, fără ca vreodată aceștia din urmă să răspundă în fata legii.
Evenimentul a avut loc la Timișoara, fiind organizat de europarlamentarul Maria Grapini și filiala PUSL
Timiș. Acesta a inclus ședința Biroului Executiv a PUSL şi o dezbatere publică intitulată „Umanismul Pragmatic”, la care au participat oameni politici cu putere de decizie, ONG-uri, reprezentanți ai mediului de afaceri și numeroși cetățeni. Discuțiile s-au axat pe problemele presante pentru toate categoriile sociale şi cum pot fi acestea rezolvate. La dezbatere au participat: Grațiela Gavrilescu (deputat PUSL), Maria Grapini (europarlamentar PUSL); Steluța Cătăniciu (deputat PUSL); Daniel Ionașcu (președintele executiv al PUSL); Ionel Gae (președintele PUSL Ialomița); Darius Georgiu (vicepreședintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Timiș), reprezentanți ai Organizației pentru Apărarea Drepturilor Omului din România, Asociației Uniunii Pensionarilor Timiș, Asociației Județene pentru Protecția Pacienților Timiș, Asociației Femeilor Antreprenor din România, Societății Cultural Patriotică „Avram Iancu”, respectiv Vasile Pintea.
Europarlamentarul Maria Grapini apreciază că inițiativa este una foarte corectă pentru cetățeni. „Cred că toți cetățenii își doresc corectitudine și ar vrea ca în cazul celor cu averi uriașe, care nu pot fi justificate, acești bani să ajungă la bugetul de stat. Este o inițiativă în care eu cred foarte
mult, la fel cum cred că, așa cum oamenii de rând și micii întreprinzători sunt penalizați dacă nu își
plătesc dările, la fel, cei cu averi care nu pot fi justificate prin venituri legale trebuie trași la
răspundere”, a subliniat Maria Grapini. „Vizita la Timișoara mi-a adus aminte de 1989, cum se striga în acea vreme la Timișoara: Libertate, libertate! Astăzi suntem liberi, trăim într-o țară frumoasă. Deviza noastră în PUSL este fapte, nu vorbe! De la acest lucru nu trebuie să abdicăm, trebuie să fim curajoși și puternici. Campania de strângere de semnături este pentru fiecare dintre cei care doresc să știe adevărul despre cei care de multe ori ne conduc, dar nu numai, a celor care nu au averea deschisă, pentru a ști de unde vin banii și unde pleacă ei”, a precizat deputatul Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL. „Inițiativa este una lăudabilă, demult așteptată de către oamenii cinstiți. Îi îndemn pe cetățenii județului Ialomița să se alăture demersului nostru, susținând campania de semnături. Numai așa vom merge pe calea corectă, a democrației, unde toți cetățenii au aceleași drepturi și obligații”, îndeamnă, la rândul lui, Ionel Gae, președintele PUSL Ialomița.

Mihaela DUMITRU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )