PUSL a demarat precampania electorală pentru 2024, prezentând şi noua identitate politică a formaţiunii

Membrii Biroului Executiv al PUSL s-au reunit, recent, la Galaţi, în cadrul unei şedinţe pe a cărei ordine de zi s-au aflat mai multe subiecte, printre care lansarea campaniei electorale pentru 2024 şi prezentarea noului brand al Partidului Umanist Social Liberal.
Astfel, PUSL şi-a fixat obiectivele pentru alegerile din 2024, stabilind care sunt paşii pentru perioada următoare şi strategia de consolidare şi dezvoltare a reţelei de filiale locale.
Deputatul Graţiela Gavrilescu (preşedintele Forului de Conducere Colegială al PUSL) a vorbit despre identitatea PUSL, un partid care trebuie să fie un exemplu de echilibru politic, empatie şi profesionalism. „Avem propria noastră identitate, unică şi extrem de valoroasă. Avem o şansă istorică de a fi un exemplu pentru oameni şi pentru întreaga clasă politică. Vrem să fim un exemplu de echilibru, al verticalităţii, patriotismului, credinţei şi respectului pentru valorile autentice ale acestui popor”, a transmis Graţiela Gavrilescu.
Un alt punct pe ordinea de zi a fost legat de strategia de selecţie a persoanelor pentru instituţiile publice, prezentată de europarlamentarul Maria Grapini, care i-a invitat pe toţi specialiştii, care vor să ajute la dezvoltarea României, să se alăture PUSL. „Primul nostru principiu este omul potrivit, la locul potrivit. Numirea persoanelor în instituţii publice trebuie să fie făcută doar dacă acestea şi-au demonstrat profesionalismul, au integritate morală, au avut rezultate şi notorietate în domeniul profesional unde au activat. Deschidem partidul tuturor tehnocraţilor, tuturor liderilor în profesiile lor, care vor să contribuie la dezvoltarea ţării, aplicând criterii meritocratice de selecţie”, a punctat Maria Grapini.
PUSL a prezentat – în cadrul şedinţei BEx – şi noua identitate a partidului. Aceasta include un nou site PUSL şi elemente noi pe reţelele de socializare.
De asemenea, Daniel Ionaşcu, preşedintele executiv al PUSL, a anunţat lansarea consultării publice a unei iniţiative cetăţeneşti, referitor la un proiect de lege pentru recuperarea de către bugetul de stat a marilor averi care nu pot fi justificate prin venituri legale. Picu Apostol Roman, preşedintele Filialei Galaţi, a vorbit despre necesitatea reindustrializării României, în actualul context economic şi social.
Evenimentul s-a încheiat cu mesajul profesorului Dan Voiculescu, fondatorul doctrinei umaniste, transmis prin intermediul vicepreşedintelui PUSL Bogdan Ciucă: „Trăim vremuri grele, aşa cum nu au mai fost în ţara noastră în ultimii 30 de ani. Riscăm să dispărem ca neam. Anul trecut s-au născut cu 20% mai puţini copii decât în anul anterior. Tinerii îi urăsc pe bătrâni, bătrânii îi dispreţuiesc pe tineri, ne-am însingurat. Nu mai credem în nimic, nici măcar în bunul Dumnezeu. Asta este, din păcate, starea naţiunii. Avem un fel de misiune imposibilă, aceea de a-i convinge pe români că totuşi România poate fi o ţară puternică, pentru că bogată şi frumoasă este”.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )