PSD Teleorman a prezentat lista oficială a candidaţilor pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României
Social democraţii teleormăneni au organizat, recent, o conferinţă de presă, cu scopul de a prezenta opiniei publice candidaţii pentru alegerile parlamentare, ce se vor desfăşura în data de 1 decembrie 2024. Gazda acţiunii a fost Victor Drăguşin (primarul municipiului Alexandria şi preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman) care i-a prezentat rând pe rând pe candidaţii la Camera Deputaţilor şi Senatul României, ce vor reprezenta PSD Teleorman.
Astfel, la Camera Deputaţilor, lista va fi deschisă de George Mădălin Borş (vicepreşedintele PSD Teleorman. Acesta are 50 de ani şi este absolvent al Institutului Militar de Transmisiuni Decebal şi al mai multor cursuri de specializare în domeniul strategiilor de afaceri, specialist în securitate informatică. A deţinut de-a lungul timpului funcţia de IT manager, director dezvoltare la societăţi din domeniul energetic, a coordonat corpul de control din Ministerul Economiei în perioada 2004-2007, a fost consilier la Ministerul Energiei, în prezent fiind consultant în dezvoltarea afacerii, specialist în securitate informatică la o firmă privată. A participat, în calitate de consultant, la realizarea sistemului de protecţie informatică a celui mai mare producător de energie regenerabilă din Europa.
Pe locul doi pe listă este Vlad Florentin Drinceanu (50 de ani), un profesor de matematică, licenţiat în domeniu la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti. Şi-a început cariera didactică la Şcoala „Marin Sorescu” Bucureşti, iar cea mai mare parte la catedră şi carierei şi-a desfăşurat-o la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” şi„ Gheorghe Şincai”. A ocupat mai mulţi ani postul de inspector şcolar de specialitate matematică la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Specializarea în administraţie publică şi-a desăvârşit-o la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), lucrând ca expert în administraţie la Asociaţia Municipiilor din România. De doi ani activează ca inspector şcolar general al Municipiului Bucureşti.
A treilea candidat este Ioana Panagoreţ (66 ani). Aceasta este conferenţiar universitar doctor, ocupând funcţia de decan în cadrul Facultăţii de Ştiinţe şi Inginerie Alexandria, unde a predat istoria administraţiei publice româneşti, ştiinţa administraţiei, politici publice, politologie şi geopolitică. Este licenţiată în fizică şi istorie şi doctor în istorie. A fost inspector şcolar general la IŞJ Teleorman, director la Departamentul de studii economice şi administrative Alexandria al Universităţii Valahia Târgovişte. A obţinut Ordinul Meritul pentru Învăţământ în grad de Mare Ofiţer, acordat de Preşedintele României pentru abnegaţia şi devotamentul puse în slujba învăţământului şi promovarea cercetării ştiinţifice în România; distincţia „Gheorghe Lazăr” Clasa I şi Diploma de Excelenţă acordată de Ministerul Educaţiei. A fost consilier local al Municipiului Alexandria şi actualmente consilier judeţean. Următorii pe listă sunt: Valentin Chiran (36 ani), un inginer în domeniul ingineriei produselor alimentare, absolvent al unui program de studii universitare de masterat în domeniul administraţia publică europeană. A fost consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman, inginer monitorizare la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Teleorman, membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Teleorman, consilier local al municipiului Alexandria, în prezent ocupând funcţia de consilier judeţean; Octavian Constantin Teodorescu (38 ani) este de profesie jurnalist, administratorul public al municipiului Alexandria şi consilier judeţean în acest mandat. Este licenţiat în comunicare şi absolvent al studiilor de master în domeniul Drept Administrativ. E cel mai tânăr director de piaţă din ţară, dezvoltând soluţii inovatoare de digitalizare şi transparenţă, care au devenit model de bune practici pentru mulţi din colegii lui. Este specialist în implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, managerul celor mai importante proiecte ce au modernizat Alexandria. A condus proiectul prin care s-au achiziţionat autobuze electrice, s-au reabilitat şcoli şi săli de sport. De asemenea, Octavian Teodorescu este coordonatorul proiectului de reconstruire a Centrului Pietonal şi de modernizare a traficului prin introducerea bicicletelor ca mijloc de deplasare nepoluant, modern şi ieftin; Silvana Andreea Covaciu (33 ani) este de profesie medic stomatolog. Îşi desfăşoară activitatea într-o renumită clinică stomatologică, dar şi în propriul cabinet. Este bine pregătită în tehnici moderne de tratament şi îngrijire, fiind la curent cu ultimele inovaţii din domeniu, studiind şi perfecţionându-se permanent. Pune pacienţii pe primul loc, având grijă de sănătatea şi zâmbetul lor; Bogdan Mîrtîcu (23 ani) este absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti, la Colegiul Juridic Franco – Român de Studii Europene Paris, Sorbona. A urmat specializarea în ştiinţe juridice, fiind actualmente consilier local al municipiului Alexandria.
La Senatul României, pe prima poziţie pe listă se află Claudiu Daniel Catană (37 ani). Acesta este de profesie inginer în domeniul Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare şi economist, cu specializarea Managementul Financiar Contabil, absolvent al studiilor de Master în domeniile Administraţie Publică şi Inginerie şi Management în Protecţia Mediului. Şi-a început activitatea în sectorul privat, iar în administraţia publică a parcurs toate etapele, evoluând de la nivelul de execuţie până la cel de conducere. A fost secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului, consilier cabinet secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, şef serviciu în Ministerul Mediului, Administraţia Fondului de Mediu. În perioada 2016- 2019 a ocupat funcţia de consilier general în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Următorii pe listă sunt: Ciprian Ionuţ Ciuperceanu (38 ani), primarul comunei Drăgăneşti- Vlaşca. Este profesor de educaţie fizică şi sport, absolvent al cursurilor de Master în domeniul Administraţie şi Management Public. A predat în şcoli din comunele Botoroaga, Bujoreni şi Drăgăneşti- Vlaşca. A fost consilier local în comuna Drăgăneşti Vlaşca şi apoi primar două mandate. La alegerile din 9 iunie 2024 a câştigat fără drept de apel al treilea mandat, neavând competitori. Căci a dovedit cetăţenilor că este activ, se implică în permanenţă în viaţa comunităţii şi contribuie cu adevărat la dezvoltarea localităţii;
Iuliana Valentina Vişan (47 ani) este de profesie economist, absolventă a Facultăţii de Management Financiar Contabil, cu o vastă experienţă în administraţia publică locală, dobândită pe parcursul a 12 ani de când îndeplineşte funcţia de viceprimar al oraşului Zimnicea. Pregătirea ca economist s-a dovedit benefică în administraţia locală, contribuind la elaborarea şi implementarea bugetelor locale, la propunerea de soluţii pentru utilizarea eficientă a fondurilor publice şi la monitorizarea cheltuielilor, în vederea asigurării sustenabilităţii financiare a localităţii; Cătălin Ionuţ Gîlcă (35 ani) este manager, licenţiat în administraţie publică, absolvent al cursurilor de Master în Ştiinţe Economice şi în prezent, consilier local al Municipiului Alexandria. În ultimii ani a activat în domeniul antreprenoriatului. Deşi este la început de drum, a reuşit să-şi creeze propriul business, dând dovadă de curaj şi determinare, îmbinând spiritul creativ cu abilităţile de leadership. A manifestat o dorinţă constantă de a învăţa şi a se adapta la provocările pieţei, contribuind astfel la dezvoltarea micii economii locale, prin înfiinţarea de locuri de muncă în mediul rural. „Aceştia sunt candidaţii cu care ne prezentăm la alegerile din 2024, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat. Avem şi nume noi pe listă, un candidat care vine din alt judeţ. Este vorba de domnul profesor Drinceanu, Povestea e simplă, nu una complicată. PSD este un partid cu foarte mulţi specialişti şi lucrul acesta este recunoscut în ţară. Începând cu noul ciclu electoral parlamentar, la discuţiile la care am participat şi eu – în calitate de membru al Comitetului Politic Naţional – aceşti specialişti au fost identificaţi la nivel naţional. Şi preşedinţii organizaţiilor judeţene cumva au optat ca în judeţele cu o uşoară tradiţie pro PSD să se ofere şansa PSD să profesionalizeze comisiile de specialitate. E prima dată când se discută de profesionalizarea comisiilor de specialitate şi lucrul acesta este extrem de util. Prin urmare, domnul preşedinte Adrian Gâdea şi subsemnatul, căci am participat şi eu – deşi noi toţi i-am delegat lui Adrian competenţa de a alege echipa – am optat pentru domnul profesor. CV-ul lui a fost impresionant, îl cunoşteam şi în plan personal, atât eu, cât şi domnul preşedinte Gâdea. Are o relaţie bună cu inspectorul şcolar general de aici de la noi, fiind de la acelaşi partid. Eu zic că este un câştig pentru Teleorman că vom avea o voce importantă în Comisia de Specialitate în Învăţământ”, a precizat, după prezentarea candidaţilor, Victor Drăguşin.
La rândul lui profesorul Vlad Florentin Drinceanu a explicat de ce candidează pe lista PSD Teleorman, asigurând că deşi e din alt judeţ, teleormănenii îl vor vedea cu siguranţă săptămânal sau cum îi permite timpul de care va dispune, după activitatea desfăşurată în Parlament. „Legat de candidatura mea aici, mă leagă foarte multe lucruri de echipa PSD Teleorman. Sunt oameni pe care îi cunosc, cu care am lucrat. Sunt oameni inimoşi, profesionişti şi mă regăsesc în echipa dumnealor. Ştiu că mai sunt probleme cu promovabilitatea la examenele naţionale…Tocmai de aceea ne-am gândit la nişte proiecte pentru copiii şi tinerii din judeţul Teleorman. Dar până să le punem în aplicare, aşteptăm alegerile şi rezultatul acestora, pentru a prezenta planul pe care îl avem. Evident ştim foarte bine situaţia, avem bullying-ul, reducerea consumului de droguri, avem infrastructura care mai trebuie pusă la punct, din discuţiile avute cu domnii primari din judeţul Teleorman. Apoi, infrastructura rutieră, din punctul meu de vedere, dacă ar fi pusă foarte bine pusă la punct s-ar dezvolta zona mult mai bine. Avem multe priorităţi şi pe partea de agricultură. Sunt multe de făcut. Legat de cariera mea, timp de patru ani am activat într-o Unitate Administrativ Teritorială destul de performantă. Fapt pentru care, cu siguranţă, îmi voi pune şi în slujba locuitorilor judeţului Teleorman toate cunoştinţele mele şi toată experienţa mea profesională şi în domeniul administrativ”, a asigurat candidatul PSD Teleorman, la Camera Deputaţilor.
Cristina ANDREI