„PSD ne-a lăsat să ne tocăm între noi şi să murim pe limba noastră”

În ultima vreme, în spaţiul public s-a tot vehiculat ideea că ar fi posibil să renască o nouă alianţă între PSD şi PNL. Anume USL 2, o alianţă care, în opinia unor liberali autentici, ar fi extrem de dăunătoare pentru PNL. Căci, cel mai mult, de pe urma ei, ar avea de câştigat PSD. Însă, deocamdată, nu se ştie dacă se va întâmpla aşa ceva, dat fiind că social democraţii au depus o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului (în care prezintă soluţia salvatoare – alegerile anticipate).

La Ialomiţa, primarul liberal, Constantin Sava are experienţă în privinţa vechiului USL, cu care, fireşte că, nu a fost de acord. Organizaţia PNL Urziceni nu a acceptat atunci USL şi nici comunele din jur, unde Constantin Sava s-a implicat. Drept urmare, s-au obţinut rezultate destul de bune (funcţii de primar, viceprimari) acolo unde nu s-a făcut alianţă USL.

Şi în prezent, în Ialomiţa, impresia generală e că USL funcţionează. La municipiul Slobozia funcţionează perfect tandemul viceprimari PSD, PNL, la Consiliul Judeţean Ialomiţa – vicepreşedinţi PSD, PNL. „În Ialomiţa este o mare dragoste. Se vede de la distanţă. Aici, eu sunt convins că PSD chiar îşi face jocul. Deci, PSD este atât de cuminte. A auzit cineva vreun comentariu la adresa primarului municipiului Slobozia, Dragoş Soare? Să înţeleg că în municipiul Slobozia, lucrurile merg perfect? Ce doreşte PSD la ora aceasta? Să recâştige municipiul Slobozia. Eu am spus acest lucru şi la conferinţa judeţeană şi se pare că domnul preşedinte s-a urzicat. I-am spus: Domnule preşedinte, nu ne mai întâlnim peste trei ani, în condiţiile în care i-am dorit să facă atâtea mandate câte am eu la Urziceni. Nu ne mai întâlnim cu doi candidaţi de la PSD, chiar dacă unul a fost de la Pro România. Nu ne mai întâlnim fără candidat USR. Deci, doi candidaţi au lipsit de pe scena politică din Slobozia şi municipiul a fost câştigat la diferenţă de 109 voturi. Păi dacă aveam şi un candidat la USR şi la Pro România, în mod clar nu ajungea, la Slobozia, la guvernare PNL. Niciodată. Eu îi doresc succes lui Dragoş Soare şi vreau să câştige, chiar dacă nu-mi place omul… probabil n-o să-mi placă niciodată, dar dacă pot să-l ajut, o fac cu mare drag, pentru partidul din care fac parte. Nu m-aş supăra şi chiar mi-ar place să câştige iar, să dea o palmă adversarilor. Dar, îmi este foarte greu. Această linişte înaintea furtunii…Eu vă spun că liniştea asta de un an de zile va mai dura probabil încă doi ani, până în 2023. Dar când începe nebunia, eu vă spun că îi va sări la gât, de-l va face praf. Eu am mai ascultat relatările unor lideri PSD de aici – nu le dau numele – care spun că-şi fac treaba, ce îşi propun, dar nimic de PNL. Nimeni nu vede şi nu observă în ce plasă a intrat Slobozia?”, a precizat la Radio Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava. Acesta nu admite că ar putea fi vorba de vreo înţelegere, ca PSD să rămână cu CJ şi PNL cu primăria. Nu. Nimeni nu e mulţumit aşa. „Câştigătorul vrea să ia totul, să fim sinceri. Până cu o jumătate de an înainte de alegeri, aşa va fi, după care, asta este, nu se mai poate. Vor invoca motivul că partidul îi obligă, că furnicuţele noastre vor candidat (vorba lui Valeriu Zgonea). Vă daţi seama că Alexandru Potor aşteaptă la cutie să fie candidat şi să câştige Slobozia. Dar, eu cred că nu va fi candidat. Am aşa un feeling”, a subliniat primarul Sava.

„Greşeala este acum această dezbinare, care n-a fost niciodată în PNL”

La ora actuală, aşa cum se ştie, PNL a scăzut în sondaje, la 19%. Referitor la acest aspect, Constantin Sava nu crede că partidul va mai pierde procente. După părerea sa, Florin Cîţu nu va rămâne premier. „Să dea Dumnezeu să rămână. Eu sper ca noul preşedinte PNL să fie atât de abil încât să îndrepte tot ce s-a făcut rău înainte. Mie mi-e teamă de o scindare, că în fiecare tabără sunt nemulţumiri. Începe împărţirea funcţiilor, un nou Guvern cu care trebuie mers în Parlament. Pentru mine acum este o necunoscută cum şi cine va vota noul Guvern, cum va arăta…PSD joacă bine politic. PSD a stat la cutie, nu a făcut nimic. PSD ne-a lăsat să ne tocăm între noi şi să murim pe limba noastră…Este cineva care bagă beţe în roate…Acest curent a pornit atât de tare, dar nu e provocat de oameni din PNL, ci lipiţi, veniţi de la PSD. Ei ştiu cum au procedat la ei în partid şi asta fac acum. Încă o dată zic: în toată povestea asta, eu nu acuz PSD. Nu am crezut vreodată să ajung să-i felicit pentru tăcerea lor, pentru modul în care joacă politic. Ce să zic? Bravo lor. Eu nu am nimic cu PSD. Dar, dacă eu aş fi membru PSD acum, aşa aş proceda – Staţi la guvernare, bateţi-vă în continuare, mai bag şi băţul prin gard. Am timp şi linişte să mă aranjez, mai fac proiecte acolo unde pot şi am oameni buni. Fac acolo o stradă, pun nişte becuri în comună, în oraş, unde am primari, Îmi fac treaba frumos, mai spoiesc gardul şi stau liniştit. Cu şase luni înainte, spun: făceam mai mult, dacă eram şi la putere. Atunci, te trezeşti că te strâng de gât şi te întrebi de ce se întâmplă lucrul acesta şi unde ai greşit? Ei bine, greşeala este acum această dezbinare, care n-a fost niciodată în PNL. Dar asta este, din păcate”, a punctat primarul, specificând că, importurile de membri PDL sau PSD dăunează grav sănătăţii, cum spune vorba din popor. Nu oamenii, ci apucăturile şi nu toţi. Dar sunt oameni care nu au făcut decât aranjamente toată viaţa. Sunt şi aici în PNL Ialomiţa. Pe ei nu-i interesează partidul, ci buna lor stare, să fie la un loc călduţ. În rest, praful şi pulberea să se aleagă. „Începuse să meargă bine, chiar cu cei de la USR, cu toate că sunt mai incomozi. Au fost tot felul de anomalii care nu au făcut decât să blocheze foarte mult intrarea banilor europeni în România. Şi mai spun un lucru: Să nu credeţi că tanti Europa este aşa de generoasă cu România. Nu. Aşteaptă aceste momente ca noi să ne certăm, să spună că nu avem, stabilitate, să mai aşteptăm, să punem lucrurile la punct. Este mare păcat ce se întâmplă în PNL. Să dea Dumnezeu să fie bine! Trag speranţe, să fie bine. Dar, la orizont, dacă mă uit, nu văd nimic bun. Sper ca noul preşedinte să ţină partidul unit şi să ne aducem mereu aminte de vorbele alea: Facem pentru români”, a mai adăugat primarul municipiului Urziceni.

Diana ARON

 

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )