Proiectul „Slobozia curată” continuă!

Membrii Clubului Interact Slobozia continuă seria de campanii educative în ce priveşte importanţa protejării mediului înconjurător şi reciclarea selectivă. Pentru luna decembrie, au ales să atragă atenţia asupra importanţei ecologizării şi a necesităţii de a avea un oraş curat, prin proiectul „Slobozia Curată”. Acţiunea are ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare privind importanţa reciclării, prin încurajarea adoptării unui comportament sustenabil.
Astfel, împreună cu reciclatorul de ambalaje PET – Pet Star Recycling, tinerii din cadrul Organizaţiei Interact au pregătit o tombolă de colectare a cât mai multor sticle de plastic, chiar cu ajutorului cetăţenilor. Prin această campanie, îşi doresc să implice locuitorii oraşului Slobozia să participe, alături de ei, la ecologizarea oraşului şi acţiuni de educare prin conştientizarea importanţei implicării tuturor. „Ştim că luna decembrie este una a faptelor bune şi a cadourilor, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Dar, la fel de bine ştim că orice moment este potrivit pentru a te implica într-un proiect care are impact asupra tuturor. De aceea, am decis să continuăm seria de acţiuni menite să implice comunitatea. Pentru această lună, am ales să mobilizăm locuitorii oraşului să se implice într-o tombolă prietenoasă cu mediul. Vedem în jurul nostru diferite deşeuri care, dacă ar fi colectate selectiv, probabilitatea de a ajunge la reciclatori ar fi mult mai mare, comparativ cu ceea ce se întâmplă în acest moment, când foarte multe gunoaie ne înconjoară, pe stradă, în parcuri, în râuri, etc.”, au precizat membrii Organizaţiei Interact Slobozia.

Tombola se va desfăşura în perioada lunii decembrie, în fiecare vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 15 şi 19, la standul creat de Interact în faţa Complexului Ialomiţa. Fiecare persoană dornică să contribuie la o „Slobozia Curată” se poate înscrie la tombolă aducând minim 15 sticle de plastic (PET transparent, albastru sau verde-turcoaz) în faţa complexului Ialomiţa. „Extragerea va avea loc pe 31 decembrie şi vor exista 10 câştigători. Premiul pentru fiecare câştigător este în cuantumul sumei de 200 RON. Implicarea fiecăruia contează. Reciclează şi tu! Credem că astfel de iniţiative vor fi benefice pentru tinerii slobozeni”, îndeamnă organizatorii.
Proiectul „Slobozia Curată” a fost demarat anul acesta de către
tinerii de la Interact Slobozia – susţinuţi şi coordonaţi de Asociaţia Rotary Club Slobozia. Până în acest moment, a fost organizată o campanie de conştientizare a proiectului, iar
pentru perioada următoare, tinerii pregătesc mai multe evenimente, printre care: o acţiune de ecologizare la nivel local, participări la şedinţele publice administrative, dezbateri cu autorităţile publice, precum şi traininguri de formare în acest domeniu.

Despre Pet Star Recycling

Povestea Pet Star Recycling s-a născut din nevoia societăţii de a recicla sticlele după utilizare (post-consum). Grupul Pet Star a început, recent, reciclarea PET-urilor post consum, în cadrul fabricii Pet Star Recycling. Materia reciclată va fi utilizată în cadrul producţiei Pet Star Holding, dând astfel viaţă unor noi recipiente PET. „Am răspuns pozitiv proiectului <Slobozia Curată>, fiindcă dorim să ne implicăm activ în societate. Credem că prin acţiuni sustenabile, aşa cum este şi această campanie, contribuim la educarea prin exemplu personal şi la creşterea procentului de reciclare a sticlelor PET după utilizare. Ne-am bucura ca în acest demers să ni se alăture şi comunitatea pentru că, doar împreună putem construi o societate care se implică activ într-o economie circulară”, a subliniat Mirela Drăgoi, CEO Pet Star Recycling.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )