Programul TEZAUR continuă şi în luna octombrie

Ministerul Finanţelor a emis, începând de luni, 04 octombrie 2021, noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani, cu dobânzi de 3,50%, 4,00% şi 4,40%.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată. Acestea pot fi cumpărate de la unităţile Trezoreriei Statului (între 4- 27 octombrie 2021); pentru mediul urban, prin Compania Naţională Poşta Română (între 4- 26 octombrie 2021); pentru mediul rural, prin Compania Naţională Poşta Română (între 1-25 octombrie 2021). „Titlurile de stat, emise în cadrul programului Tezaur, reprezintă, în continuare, o modalitate de economisire avantajoasă pentru populaţie. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire, lansată de Ministerul Finanţelor, sunt neimpozabile”, a precizat Liliana Ciomârtan, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene de Finanţe Publice Ialomiţa.
Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secțiunea Datorie publică), www.posta-romana.ro.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )