Programul TEZAUR continuă şi în luna noiembrie

Ministerul Finanţelor a emis, începând de luni, 01 noiembrie 2021, noi emisiuni de titluri de stat, în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de 1, 3, 5 ani şi dobânzi de 3,75%, 4,25%, 4,65%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată..
Titlurile de stat pot fi cumpărate, până în data de 24 noiembrie 2021 de la unităţile Trezoreriei Statului; 23 noiembrie 2021 pentru mediul urban şi 22 noiembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Naţională Poşta Română. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. „Titlurile de stat emise în cadrul programului Tezaur reprezintă, în continuare, o modalitate de economisire avantajoasă pentru populaţie. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute – din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor – sunt neimpozabile”, a precizat Liliana Ciomârtan, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene de Finanţe Publice Ialomiţa.
Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secţiunea Datorie publică), www.posta-romana.ro.

Aida ROMAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )