Programul TEZAUR continuă şi în luna mai

Ministerul Finanţelor a emis şi luna aceasta noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 3 ani, la dobânzi de 5,5% şi 6,15%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.
Titlurile de stat emise, în cadrul programului Tezaur, reprezintă, în continuare, o modalitate de economisire avantajoasă pentru populaţie. Acestea pot fi cumpărate, în perioada 2- 26 mai 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. „Operaţiunile care pot fi realizate online sunt deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online, cei interesaţi pot accesa Ghidul Tezaur online şi Tezaur online”, a precizat Liliana Ciomîrtan, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene de Finanţe Publice (AJFP) Ialomiţa, specificând că, între 2 – 27 mai 2022, titlurile pot fi achiziţionate de la unităţile Trezoreriei Statului; între 2 – 26 mai 2022 în mediul urban şi 2 – 25 mai 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.
Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. „Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire, lansată de Ministerul Finanţelor, sunt neimpozabile. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al AJFP Ialomiţa.
Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secţiunea Datorie publică), www.posta-romana.ro.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )