Programul TEZAUR continuă şi în luna iunie

 

Ministerul Finanțelor a emis începând din data de 7 iunie 2021, trei noi emisiuni de titluri de stat, în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 2,95%, 3,35% și 3,65 %.

Titlurile de stat la valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată. „Titlurile de stat, emise în cadrul Programului Tezaur, sunt, în continuare, o modalitate de economisire avantajoasă pentru populație. De aceea, încurajează toate persoanele fizice, care dispun de lichidități, să beneficieze de avantajele acestui program și să subscrie pentru titlurile Tezaur, prin intermediul unităților Trezoreriei Statului sau ale Poștei Române ”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 7-28 iunie de la unitățile Trezoreriei Statului și între 7-24 iunie 2021 pentru mediul rural și 7-25 iunie – mediul urban, prin Compania Națională Poșta Română. Dobânda anuală este plătibilă la termenele prezentate în perspectivă de emisiune. De asemenea, titlurile de stat sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua o sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au ales anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoane fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investiții în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi folosite pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datorită publice.
Prospectul de emisiune și orice eveniment modificări ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro ( secțiunea Datorie publică), www.posta-romana.ro.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )