Programul Tezaur continuă şi în luna august

Ministerul Finanțelor a început să emită, din data de 2 august 2021, trei noi emisiuni de titluri de stat, în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1,3,5 ani și dobânzi de 3,15%, 3,50% și 3 , 85%. Titlurile de stat la valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

Șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Ialomița, Gheorghe Dorobăț subliniază că titlurile de stat sunt în continuare sau modalitate de economisire avantajoasă pentru populație. „Titlurile de stat pot fi cumpărate până la data de 27 august 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului. Pentru mediul urban, titlurile de stat pot fi achiziționate, până pe 26 august, prin Compania Națională Poșta Română. Dobânda este anuală, plătibilă termenul prezentat în perspectivă de emisiune. De asemenea, titlurile de stat, emise în cadrul Programului Tezaur, sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua o sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni ”, a precizat Gheorghe Dorobăț, specificând că, investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate numai în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoane fizice care au împlinit vârsta de 18 ani, la date efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investiții în oferta de economisire, lansată de Ministerul Finanțelor, sunt neimpozabile. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor, în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi folosite pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datorită publice.

Prospectul de emisie și orice alte evenimente modificări ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secțiunea Datorie publică), www.posta-romana.ro.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )