Programul TEZAUR continuă cu dobânzi de până la 7,10%

• În lunile septembrie şi octombrie,

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Ialomiţa informează contribuabilii, persoane fizice că, începând de luni 18 septembrie 2023 şi până pe 13 octombrie 2023, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1, 3 ani cu dobânzi anuale de 6,25% şi, respectiv, 7,10%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.
Titlurile de stat pot fi cumpărate: între 18 septembrie – 12 octombrie online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online; între 18 septembrie – 13 octombrie 2023 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului; între 18 septembrie – 12 octombrie 2023 în mediul urban şi 18 septembrie – 11 octombrie 2023 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A. „Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.
Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice”, a precizat Liliana Ciomîrtan, purtătorul de cuvânt al AJFP Ialomiţa. Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate la secţiunea Datorie publică, http://www.posta-romana.ro.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )