Programul Național „Masă Sănătoasă“ a fost extins la nivel județean iar Inspectoratul Școlar Județean Ialomița asigură coordonarea

În contextul îmbunătățirii calității vieții elevilor din învățământul preuniversitar, Ministerul Educației și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale au inițiat Programul Național „Masă Sănătoasă“ (PNMS), care va fi implementat la nivel național pe durata desfășurării cursurilor școlare începând cu anul 2024. Acest program vine în sprijinul accesului la educație al tuturor copiilor, având ca obiective crearea motivației pentru studiu, menținerea echilibrului socioemoțional, întărirea stării de bine și dezvoltarea igienei muncii intelectuale a preșcolarilor și elevilor.
În județul Ialomița, coordonarea programului este asigurată de către Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. În urma selecției realizate de către acest inspectorat, 24 de unități de învățământ preuniversitar vor beneficia de Programul Național „Masă Sănătoasă“ în anul 2024, începând cu anul școlar 2023-2024. Este demn de menționat că în anul școlar precedent, 2022-2023, un program-pilot de acordare a suportului alimentar s-a implementat în nouă unități de învățământ. În continuarea acestui efort, în anul 2023, Programul „Masă Caldă” a inclus același număr de școli, oferind astfel un suport alimentar crescut pentru elevi. Conform prevederilor Legii nr.198/2023, Legea învățământului preuniversitar, Programul Național „Masă Sănătoasă“ va fi generalizat la nivelul întregului județ pentru toți beneficiarii primari până la debutul anului școlar 2029-2030. Acest demers are ca scop asigurarea unei alimentații sănătoase pentru toți elevii, contribuind la creșterea calității actului de învățământ și la dezvoltarea armonioasă a copiilor.
Lista unităților de învățământ din județul Ialomița, propusă de Inspectoratul Școlar Județean Ialomița pentru implementarea Programului Național „Masă Sănătoasă“ în anul 2024, a fost aprobată prin Ordinul nr. 3.840/81/2024. Aceasta include școli din diverse tipuri de unități administrativ-teritoriale, precum municipii și comune, asigurând astfel acoperirea unui număr semnificativ de beneficiari estimat pentru anul 2024. Printre unitățile de învățământ incluse în PNMS în județul Ialomița se numără Școala Gimnazială „Radu-Vodă“ din municipiul Fetești, Școala Gimnazială Adâncata din comuna cu același nume, Școala Gimnazială Malu din comuna Malu, Școala Gimnazială Platonești din comuna Platonești, Școala Gimnazială Sălcioara din comuna cu același nume, Școala Gimnazială Vlădeni din comuna Vlădeni, Școala Profesională Bordușani din comuna Bordușani și Școala Profesională Reviga din comuna Reviga.
Aceste eforturi semnificative depuse de autoritățile educaționale din județul Ialomița reprezintă un pas important către asigurarea unui mediu școlar sănătos și susținerea procesului educațional pentru toți elevii, contribuind la formarea unor generații sănătoase și pregătite pentru viitor.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )