Programele de vară Logiscool România integrează activități în aer liber cu sesiuni de programare a roboților

Activitățile în aer liber au un rol important în curriculumul programelor de vară Logiscool România din 2022, mai ales după ultimii ani în care interacțiunile s-au desfășurat, în cea mai mare parte din timp, online. Aceste programe sunt destinate copiilor și adolescenților cu vârste între 6 și 17 ani care vor să învețe să construiască și să programeze roboți, sa exploreze limbaje de programare și să editeze conținut foto-video. Copiii vor învăța, de asemenea, să creeze jocuri personalizate, folosind diferite instrumente și concepte de design de joc și, pornind de la propriile idei, să creeze conținut cât mai creativ și unic. Programele, pline de activități, se vor finaliza pe 1 septembrie.
Pe lângă adaptarea programelor conform intereselor cursanților, programele din această vară îi așteaptă pe copii și pe adolescenți cu o serie de activități în aer liber. Scopul acestor activități este de a facilita interacțiunea dintre participanți și a stimula dezvoltarea de noi abilități, atât sociale, cât și practice. „Logiscool România dezvoltă permanent noi tematici educative și își adaptează constant curriculumul programelor de vară – limbaje de codare, robotică, creativitate digitală – în funcție de nevoile cursanților. Vara aceasta ne concentrăm în programa noastră pe activități în aer liber, care au rolul de a dezvolta soft skill-urile elevilor. Astfel, prin participarea la programele de vară Logiscool România, copiii și adolescenții au posibilitatea să deprindă atât abilități hard, precum și crearea și programarea de roboți. Totodată, li se va dezvolta gândirea în jocuri personalizate și în editarea de conținut foto-video, cât și abilități soft, prin activitățile de socializare în aer liber și prin cele de autocunoaștere”, transmite Indira Abdulvoap, reprezentant Logiscool România.
Programele de vară Logiscool vin cu noutăți pentru copiii și adolescenții pasionați de programare
În cadrul programelor de vară Logiscool, se regăsește, de anul acesta, cel actualizat al LEGO WeDo Future și Minecraft Orașul Eroilor. Prin acest program, copiii și adolescenții vor învăța despre explorarea spațiului prin proiecte aplicate. Vor fi, astfel, instruiți să creeze și să programeze propriii roboți, încât acestea să devină vehicule de explorare a planetelor. Capacitățile logice ale copiilor vor fi dezvoltate prin crearea diferitelor moduri funcționale de joc Roblox și prin crearea propriilor jocuri personalizate, învățând astfel limbajul de programare Lua, în cadrul taberei Roblox „Hacker”.
Programele de vară Logiscool sunt organizate pe una sau mai multe zile, în funcție de activitățile alese, dar există și opțiunea modulelor digitale de jumătate de zi, pentru aceia care preferă acest mod de explorare. La începutul acestui an, Logiscool a primit recunoaștere din partea uneia dintre cele mai prestigioase instituții internaționale de certificare a educației – Education Alliance Finland (EAF) pentru calitatea soluțiilor de învățare. Acest certificat vine în urma unui proces complex de evaluare. El confirmă calitatea curriculumului Logiscool și eficiența platformei educaționale oferite. În plus, certificarea EAF demonstrează că Logiscool asigură formarea de competențe digitale și creative, prin cursurile de programare și robotică, atât în cadrul activităților de grup, cât și prin cele individuale.
În România, Logiscool este prezentă acum cu 58 de școli de programare în aproape 40 de orașe, unde copiii și adolescenții își dezvoltă abilități pentru viitor. Ei au ocazia să se formeze ca viitori profesioniști pregătiți pentru nevoile din piața muncii, prin structura modulară a programei, cursurile, workshop-urile creative și taberele de vară. Logiscool își propune să încheie acest an cu 72 de școli de programare în România.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )