Programarea online – serviciu electronic la dispoziţia contribuabililor

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor faptul că Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală au dezvoltat şi implementat serviciul electronic „Programarea online”. Acest serviciu oferă posibilitatea contribuabililor de a se programa pentru întâlnirea cu un inspector ANAF în vederea soluţionării unei problematici fiscale, dar şi pentru identificarea vizuală online în vederea aprobării înregistrării în Spațiul Privat Virtual.
Serviciul de programări online este disponibil pe site-ul www.anaf.ro, la rubrica Servicii on-line, poziția 3 – Programări onlinesau se accesează direct următorul link: https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/programari_online/
Este disponibil şi în Spaţiul Privat Virtual. Serviciul de programare online este pus la dispoziţia contribuabililor pentru aspecte ce nu necesită timp îndelungat de soluţionare. Timpul alocat fiecărei programări este de maximum 30 de minute.
Contribuabilii persoane fizice care doresc să se înregistreze în Spaţiul Privat Virtual fără a se deplasa la sediul organului fiscal au posibilitatea de a se programa online pentru efectuarea identificării de la distanţă de către organul fiscal prin intermediul unei sesiuni video (identificare vizuală online).
În acest scop, în aplicaţia „Programări online”, după bifarea tipului de persoană și completarea rubricilor cu datele de identificare și organul fiscal la care se doreşte programarea, se va alege serviciul: Identificarea vizuală online(sistem video).
Programarea online pentru identificarea vizuală online (sistem video) trebuie efectuată în termen de zece zile de la înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual. Înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual se efectuează prin completarea şi transmiterea cererii de înregistrare în Spaţiu Privat Virtual, disponibilă la următorul link: https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/formularInregistrare.jsp.
În cererea de înregistrare în SPV, contribuabilul îşi exercită opţiunea privind aprobarea prin identificare vizuală online (în câmpul „Tipul de aprobare”). În cazul exercitării de către persoana fizică a opţiunii privind aprobarea prin identificare vizuală online, ANAF îi transmite acesteia o informare, pe adresa de poştă electronică completată în formularul de înregistrare. Aceasta cuprinde: instrucţiuni de desfăşurare a identificării vizuale online ce se va derula; comunicarea faptului că, în situaţia în care nu poate participa la identificarea vizuală online la data şi ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare; comunicarea faptului că neprezentarea la ora şi data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea înregistrării în SPV; reguli de conduită. În situația în care persoana fizică nu poate participa la sesiunea video, se poate reprograma în intervalul celor zece zile.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )