Proba scrisă la alegere a profilului şi a specializării, la Bacalaureat -sesiunea august – septembrie 2022

Sesiunea august-septembrie de anul acesta a examenului național de bacalaureat a continuat joi, 18 august, cu proba la alegere a profilului şi a specializării. A treia probă scrisă oferă elevilor, în funcție de profilul absolvit, posibilitatea de a susține examen la discipline încadrate profilului umanist, respectiv celui real.
La nivelul județului Ialomița, din cei 292 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat la proba de joi 242. „Amintim că există candidați din promoțiile anterioare care susțin doar una sau două probe, celelalte fiind promovate și recunoscute în sesiunile precedente.
Pentru rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu cel mult două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către comisiile județene, în baza prevederilor Procedurii nr. 25.464/11.02.2022 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.
Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte (ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.), precum și a oricărui mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). De asemenea, elevii sunt informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc. În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni”, transmite inspectorul școlar general al județului Ialomița, Steluța Mitrea.
Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. La nivelul judeţului Ialomiţa, linia TELVERDE este 0800816243.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )