Pro România Călăraşi îşi întăreşte organizaţiile, acolo unde are consilieri locali

• până la sfârşitul lunii martie 2022, toate filialele judeţene trebuie să aibă finalizate alegerile interne, culminând cu Conferinţa Judeţeană

La ora actuală, Organizaţia Judeţeană Pro România Călăraşi este în plin proces de reconstrucţie. Pro România există şi va exista în continuare, iar lumea trebuie să afle asta. Dacă nu ar fi fost eşecul de la alegerile parlamentare – când nu s-a atins pragul electoral necesar intrării în Parlament – partidul ar fi reuşit categoric să păstreze un echilibru. Aşa cum reuşesc Răzvan Meseşeanu (preşedintele Organizaţia Judeţeană Pro România Călăraşi) şi Virgil Dumbravă, în calitate de consilieri ai Consiliului Judeţean. Chiar dacă pare că Pro România a intrat într-o stare de hibernare, lucrurile nu stau deloc aşa.
„Noi, la Călăraşi, suntem în proces de reconstrucţie. Întărim organizaţiile, acolo unde avem consilieri locali. În 16 din cele 55 de localităţi, ale judeţului Călăraşi, avem consilieri locali. Am trecut de la stadiul de coordonatori locali, la cel de preşedinţi. Am făcut alegeri în organizaţii. În celelalte localităţi rămase, încercăm să identificăm lideri, să construim organizaţii puternice, să facem alegeri, pentru a deveni preşedinţi. Vrem să creăm dorinţă la colegii din organizaţiile respective, să obţină postul de consilieri, viceprimari şi, de ce nu, de primari, pentru alegerile următoare…Zilele acestea, a avut loc o nouă întâlnire în format online – din cauza pandemiei – a conducerii centrale cu liderii judeţeni. S-a stabilit încă o dată că, până undeva la sfârşitul lunii martie 2022, absolut toate filialele judeţene să aibă finalizate alegerile interne, culminând cu Conferinţa Judeţeană. Adică, să se renunţe la statutul de coordonatori şi să se treacă la cel de preşedinţi plini, aleşi de organizaţii. Aşa este şi firesc, fiindcă se obţine stabilitate şi legitimitatea dată de votul colegilor. Una este să fii numit şi alta ales de către un anumit număr de colegi. S-ar putea să fie unul sau mai mulţi contracandidaţi şi să obţii un anumit număr de voturi. Atunci şi tu eşti mult mai legitim în fruntea unei organizaţii…În ce priveşte comunicarea cu electoratul, am preferat să lansăm anumite mesaje pe paginile de socializare, atunci când se întâmplă ceva”, a precizat la Arena FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, Răzvan Meseşeanu.

„Vom sta la masă, dacă e cazul, căci putem să mergem şi singuri, în continuare”

Printre altele, s-a tot vehiculat ideea unei fuziuni cu PSD. Întrebat dacă ia în calcul varianta întoarcerii în PSD sau să fuzioneze Pro România, în cazul anulării deciziei de excludere, fostul premier Victor Ponta a răspuns: „Dacă vor şi ei…Dacă vor şi ei, o să discutăm. N-am discutat de niciuna dintre variante pentru că trebuie să se vrea acest lucru. Din partea Pro România există dorinţă”.
Referitor la acest aspect, liderul călărăşean informează că, la ultima întâlnire cu conducerea centrală (pe care a menţionat-o anterior), mesajul oficial a fost că, deocamdată, trebuie să se finalizeze alegerile interne. „Şi noi am pus întrebarea: Ce facem de acum încolo? Mergem singuri sau e vreo idee de alianţă, de fuziune, de absorbţie? Era de faţă şi doamna Corina Creţu. Ni s-a spus foarte clar că trebuie întâi să finalizăm procesul de alegeri interne. Fără aceste alegeri, fără legitimitatea dată de vot, nu stă nicio forţă politică la masă cu noi. Deci, trebuie să facem conferinţe de alegeri în fiecare localitate, la nivel de judeţe. Avem apoi, Congresul. Şi, ulterior, vom sta la masă, dacă e cazul, căci putem să mergem şi singuri, în continuare. În condiţiile în care se erodează această bilaterală PSD –PNL, e posibil să mergem pe cont propriu la alegerile din 2024. Cine crede că Pro România are după ultimele sondaje 1% – ce sunt date ca rezultate pentru cine comandă – se înşală. Este o chestiune ilogică. Noi totuşi, avem în toată ţara primari, vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, primari de municipii, consilieri locali, consilieri judeţeni. Chiar nu avem cum să fim doar la procentul de 1%. Ni se doreşte moartea politică, dar nu va fi aşa. Este foarte posibil să mergem singuri, să stăm la masă cu PSD-ul, să fim ofertaţi şi de către PNL. Deocamdată, ne întărim. Dacă ar fi să fiu eu în locul premierului Ponta, cred că cea mai bună soluţie ar fi să mergem pe cont propriu”, a mai adăugat Răzvan Meseşeanu, preşedintele Organizaţiei Judeţene Pro România Călăraşi.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )