Prioritățile USR în noua sesiune parlamentară: reforme legislative pentru o Românie mai bună

În cadrul unei conferințe de presă susținute joi, președintele USR, Cătălin Drulă, a expus direcțiile legislative pe care partidul intenționează să le promoveze în noua sesiune parlamentară. Aceste priorități reflectă angajamentul USR de a aduce schimbări semnificative în diverse domenii cheie ale societății românești.
USR va lupta pentru eliminarea taxei introduse de PSD și PNL, care impozitează banii obținuți în urma concediului medical. În plus, partidul propune un proiect menit să reducă TVA-ul la carburanți, având în vedere impactul prețurilor mari la combustibil asupra transportatorilor și fermierilor. Partidul își propune să contribuie la reformarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu un accent deosebit pe eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali. Această măsură reprezintă un pas crucial în direcția echității și responsabilității în administrația publică. USR se angajează să sprijine tinerii prin eliminarea păcănelelor din proximitatea școlilor, o inițiativă susținută de 80.000 de semnături la nivel național. În plus, partidul propune proiecte precum DNA-ul Pădurilor și Centura Verde a Bucureștiului, pentru a asigura protecția mediului și gestionarea responsabilă a resurselor naturale. USR urmărește să promoveze un proiect privind confiscarea extinsă a averilor ilicite, oferind victimelor posibilitatea de a-și recupera prejudiciul și daune morale. Această măsură este menită să contribuie la combaterea corupției și să asigure un sistem judiciar mai eficient și echitabil.
Una dintre prioritățile USR este îmbunătățirea procesului de vot în diaspora. Un proiect aflat în pragul adoptării în Camera Deputaților propune două zile de vot, prelungirea programului de vot și implementarea votului prin corespondență pentru a asigura participarea activă a românilor din afara țării la procesul democratic. USR propune un pachet de legi pentru protecția mamelor, care include actualizarea indemnizației pentru creșterea copilului și a stimulentului de inserție conform ratei inflației. În domeniul educației, partidul vizează actualizarea burselor elevilor, asigurarea de calculatoare pentru elevi și creșterea siguranței în școli, prin înființarea platformei Univedu pentru înscrierea online la facultate.
Prin aceste priorități legislative, USR demonstrează un angajament ferm pentru construirea unei Românii mai echitabile, sustenabile și orientate către viitor. Implementarea acestor măsuri ar putea aduce schimbări semnificative în societatea românească, contribuind la o guvernare mai responsabilă și eficientă.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )