Primăria municipiului Călăraşi a făcut un pas semnificativ către o administraţie publică transparentă şi responsabilă

O veste pozitivă pentru călărăşeni este aceea că Primăria Municipiului Călăraşi se numără printre puţinele unităţi administrativ teritoriale care are certificat un Sistem de Management Anti – Mită (Anticorupţie, Etică, Integritate).
Asociaţia Comunelor din România (AcoR), Asociaţia Autorităţilor Locale şi Regionale din Norvegia – KS şi Asociaţia Municipiilor din România (AMR) au implementat proiectul „Îmbunătăţirea accesului şi a calităţii serviciilor pentru cetăţeni – o administraţie publică transparentă şi responsabilă”, beneficiind de un grant în cadrul Programului „Dezvoltare locală, reducerea sărăciei şi creşterea incluziunii romilor”, finanţat prin Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021. Proiectul a vizat creşterea gradului de conştientizare a reprezentanţilor autorităţilor locale cu privire la aspecte ce ţin de integritate, etică, transparenţă decizională, incompatibilităţi şi conflict de interese.
În cadrul conferinţei finale a proiectului, un punct de interes major l-a reprezentat înmânarea certificatelor celor 4 unităţi administrativ-teritoriale certificate cu sistemul de management anti-mită. Anume Primăria Municipiului Călăraşi, comuna Vulcana-Băi (judeţul Dâmboviţa); comuna Negrileşti (judeţul Galaţi) şi comuna Sadu (judeţul Sibiu).
Primarul Marius Dulce spune că la respectiva conferinţă a participat, din partea instituţiei, consilierul de etică Nelu Dobre, responsabil cu implementarea Strategiei pentru Integritate locală, formator în cadrul proiectului. Conferinţa a avut ca scop principal prezentarea rezultatelor proiectului, a impactului produs până în acest moment, a experienţelor şi studiilor de caz din Norvegia, precum şi a posibilităţilor de colaborare în vederea continuării activităţilor.
Procesul de obţinere a certificatului a fost finalizat fără costuri din cadrul bugetului municipiului, fapt ce reprezintă un sistem de prevenire a corupţiei construit în timp, în mediul intern al instituţiei, pentru cetăţeni, în vederea furnizării unor servicii corecte şi de calitate. „De mulţi ani lucrăm la acest proiect, iar acum s-a concretizat. Ne-am acreditat, suntem în regulă. Este ceva util pentru că s-ar putea ca aceste acreditări să fie condiţie esenţială pentru accesarea de fonduri europene. Atunci, noi am făcut acest pas mult mai rapid. Ne-am certificat şi urmăm să ne certificăm şi pe alte zone, mai ales că avem şi alte certificări. Suntem în grafic şi ne pregătim pentru viitor”, a precizat la Radio Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, Marius Dulce, primarul municipiului Călăraşi.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )