Prima de inserție pentru absolvenții promoției 2024, un sprijin binevenit din partea AJOFM Ialomița

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița (AJOFM) vine în sprijinul tinerilor absolvenți din promoția 2024 prin acordarea unei prime de inserție în cuantum de 1.980 lei. Acest demers are ca scop facilitarea integrării rapide a absolvenților pe piața muncii și încurajarea angajării cu normă întreagă pentru o perioadă de cel puțin 12 luni. Absolvenții care au cel puțin 16 ani și care se înregistrează la AJOFM Ialomița în termen de 60 de zile de la finalizarea studiilor, pot beneficia de prima de inserție. Aceasta este echivalentă cu de trei ori valoarea indicatorului social de referință (ISR) în vigoare la data încadrării în muncă, valoarea actuală a ISR fiind de 660 lei.
Condițiile pentru a beneficia de prima de inserție sunt: înregistrarea la AJOFM Ialomița în termen de 60 de zile de la absolvire și angajarea cu normă întreagă pentru o perioadă de minimum 12 luni în termenul menționat. Prima de inserție se acordă în două tranșe: 50% din cuantum la data angajării și 50% din cuantum după expirarea celor 12 luni de la angajare. Nu pot beneficia de prima de inserție absolvenții care, la data absolvirii, aveau raporturi de muncă sau de serviciu, cei care se angajează la angajatori cu care au avut raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii doi ani și cei care au obligația legală de a fi angajați de către instituțiile de învățământ absolvite. Pentru relații suplimentare legate de condițiile de acordare a primei de inserție, absolvenții sunt invitați să contacteze Agenția locală Slobozia, sediul din str. Matei Basarab, bl. F1, parter, telefon 0243 230 224, sau punctele de lucru din Urziceni, Țăndărei și Fetești.
Acordarea acestei prime de inserție reprezintă un pas important în sprijinirea tinerilor absolvenți din Ialomița, facilitându-le integrarea pe piața muncii și oferindu-le un stimulent financiar semnificativ. AJOFM Ialomița continuă astfel să susțină dezvoltarea profesională a tinerilor și să contribuie la reducerea ratei șomajului în județ.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )