Preşedintele ANOFM, mesaj de ziua aniversară a instituției

Astăzi, 10 decembrie 2021, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) aniversează 23 ani de activitate, perioadă în care a dovedit că este o instituţie puternică și un actor important pe piaţa muncii.

Cu această ocazie, președintele ANOFM, Maria Mareș, transmite un mesaj de angajament către toţi beneficiarii serviciilor Agenției, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi angajatori. Prin acest mesaj, președintele AJOFM dorește să îi asigure pe toți de faptul că, în continuare, personalul din instituţiile aflate în subordinea Agenției vor fi la dispoziţia lor. Anul 2021 a fost unul dificil pentru toţi, plin de provocări, în care epidemia generată de SARS-COV-2 a continuat să afecteze întreaga societate. ANOFM a depus eforturi deosebite, sprijinind prin serviciile oferite, mediul economic greu încercat în contextul pandemic. Spre deosebire de anul 2020, de data aceasta, reprezentanții Agenției au pornit de la un cadru legislativ deja creat, de la măsuri de protecţie socială puse în practică. Acestea şi-au demonstrat necesitatea şi eficiența. Pentru a evita încetarea contractelor individuale de muncă ale salariaţilor ai căror angajatori şi-au redus sau întrerupt temporar activitatea, Guvernul a continuat punerea în aplicare a pachetului de acte normative adoptate în anul 2020. Astfel, instituţia a jucat un rol foarte important în limitarea efectelor negative ale pandemiei și a oferit, constant, sprijin angajatorilor și angajatilor. Pe lângă măsurile special adoptate în contextul pandemic, ANOFM a continuat aplicarea măsurilor active prin care se urmăreşte creşterea şanselor de ocupare a persoanelor ce caută un loc de muncă. De asemenea, o atenție deosebită a fost canalizată pentru ocuparea categoriilor cu dificultăţi de integrare pe piaţa muncii, tineri NEET, şomeri de lungă durată, persoane peste 45 de ani, cu dizabilități etc. La fel de importante, în cadrul instituției, au fost și proiectele cu finanţare europeană nerambursabilă. În acest sens, implementează o serie de proiecte finanţate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, asigurându-se creşterea șanselor de încadrare în muncă a persoanelor cărora le este dificil să obțină un job. În prezent, ANOFM, prin agențiile teritoriale, implementează 16 proiecte finanţate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman. Acestea au o valoare totală de peste 756.500.000 euro, având peste 361.000 de beneficiari, iar un alt proiect, în valoare de peste 68.000.000 euro, este în faza de contractare.

Totodată, președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă amintește de alte două proiecte, în valoare totală de peste 297.900.000 euro, cu un număr de peste 177.000 beneficiari, deja finalizate.

În cinstea acestei activități continue, ca reprezentant al instituției, Maria Mareș transmite mulţumiri membrilor Consiliului de Administraţie al ANOFM, tuturor partenerilor şi colaboratorilor, clienţilor şi, nu în ultimul rând, colegilor din Serviciul Public de Ocupare. Totodată, remarcă interesul reprezentanţilor mass-media şi al societăţii civile pentru activitatea Agenției şi informarea corectă a opiniei publice. În numele său și al întregii echipe, speră să rămână alături în continuare pentru a putea face faţă tuturor provocărilor. De asemenea, transmite sănătate şi fericire, dar și satisfacţii profesionale pentru noul an ce se apropie și la muți ani cu ocazia a celor 23 de ani de activitate.

Cătălina GHEORGHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )