Prefectura județului Ialomița susține noile modificări legate de salariile polițiștilor

La inițiativa prefectului în funcție al județului Ialomița, Marin Constantin, parlamentarii ialomițeni vor colabora pentru susținerea sindicaliștilor din Poliție și a celor din Sindicatul „Egalitatea“ pentru a atrage ațenția guvernanților asupra revendicărilor salariale și de încadrare în funcțiile pe care aceștia le ocupă.
Astfel, Instituția Prefectului Județul Ialomița a găzduit, vineri, o întrunire de lucru a parlamentarilor ialomițeni (deputat PSD Ștefan Mușoiu, deputat PSD Raluca Dumitrescu, deputat PNL Luminița Barcari, deputat AUR Silviu-Titus Păunescu, senator AUR Rodica Boancă, și senator AUR Adrian Costea). La eveniment au luat parte și reprezentanții sindicatelor din Poliție și ai sindicatului „Egalitatea“, angajați ai Instituției Prefectului, la nivel național.
Concret, revendicările vizează aplicarea legii salarizării unitare, indexarea pensiilor militare și armonizarea legislației naționale cu privire la colectarea la bugetul de stat a sumelor rezultate din contravenții. În plus, există și nemulțumiri legate de planurile de școlarizare ale instituțiilor care pregătesc viitorii polițiști și deficitul de personal din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție.
Totodată, sindicaliștii din „Egalitatea“ solicită modificarea legii salarizării, invocând discriminarea, din acest punct de vedere, a angajaților Instituției Prefectului în raport cu salariații altor autorități și instituții publice, centrale sau locale.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )