Prefectul județului Ialomița a celebrat Ziua Drapelului Național cu un mesaj de patriotism și unitate

Miercuri, 26 iunie 2024, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, a participat la festivitățile dedicate Zilei Drapelului Național, transmițând un mesaj profund de unitate și patriotism tuturor românilor. „La fel ca în cadrul oricărei sărbători naționale se cuvine ca astăzi, de Ziua Drapelului Național, să transmitem tuturor românilor, La Mulți Ani!”, a început prefectul Marin. Acesta a subliniat importanța simbolurilor naționale, atât cele stabilite prin lege, cât și cele de suflet, menționând că Drapelul Național ocupă un loc special în inima fiecărui român. Constantin Marin a observat cu bucurie cum, în această perioadă, steagul românesc este vizibil peste tot: în locuințe, la televiziuni, în piețe, unind românii din toate colțurile lumii și amplificând sentimentul de mândrie națională. „Dincolo de fotbal, cred că este vorba despre români și despre emoții, despre patriotism, despre suflet românesc, despre tot ce înseamnă neamul românesc”, a declarat prefectul.
În discursul său, Marin a reflectat asupra valorilor care definesc identitatea națională: limba, steagul, stema, imnul, ia și credința creștină strămoșească. Aceste simboluri sunt esența României și trebuie respectate și prețuite de toți cetățenii. Răspunzând unei întrebări despre dezvoltarea economică a României în comparație cu alte țări, Constantin Marin a exprimat optimism și încredere în viitor, subliniind că progresul poate fi atins prin pași mici și prin unitate. „Nu cred că putem fi ca ei astăzi sau mâine, dar cred că făcând pași mărunți și fiind toți uniți, căci despre unitate este vorba… respectând legea, respectând legea bunului simț, cu credință, cu dragoste față de țara asta cred că ne putem schimba cu toții viitorul.” În încheierea discursului său, prefectul a adresat urări călduroase: „La mulți ani, România! La mulți ani, români! La mulți ani, ialomițeni!”
Mesajul transmis de Constantin Marin a fost unul de solidaritate și patriotism, îndemnând la respectarea simbolurilor naționale și la construirea unui viitor mai bun pentru România prin unitate și respect reciproc.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )