Prefectul județului Călărași a mers la stațiile de pompare de la Dorobanțu și Vlad-Țepeș

Prefectul județului Călărași, Valentin Deculescu, împreună cu directorul ANIF Călărași, Laurențiu Pandelescu, au efectuat miercuri o deplasare în teren pentru a verifica funcționalitatea stațiilor de pompare de la Dorobanțu și Vlad-Țepeș. Această vizită subliniază importanța asigurării infrastructurii necesare pentru irigarea culturilor agricole din județ.
Stația de pompare plutitoare de la Dorobanțu funcționează în parametri optimi de la momentul punerii în funcțiune, după o investiție semnificativă de 2,4 milioane de lei realizată de ANIF. Aceasta pompează 12 metri cubi pe secundă de apă din Dunăre, contribuind esențial la menținerea nivelului în Lacul Mostiștea. Ulterior, apa este distribuită din Mostiștea către cele patru puncte de livrare pentru fermieri, prin două stații de pompare și două gravitaționale. Stația de repompare de la Vlad-Țepeș joacă un rol crucial în rețeaua de irigații a județului, pompând 33 metri cubi pe secundă în rețeaua de canale principale care se întind pe o lungime de aproximativ 196 de kilometri. Această stație asigură necesarul de apă pentru irigarea a 72.000 de hectare din județul Călărași și a aproximativ 3.000 de hectare din județul Ialomița.
„Am verificat împreună cu directorul ANIF Călărași, Laurențiu Pandelescu, funcționalitatea stației de pompare plutitoare de la Dorobanțu și a stației de repompare de la Vlad-Țepeș, două unități de importanță majoră pentru fermierii din județul Călărași care ajută la irigarea culturilor”, a declarat prefectul Valentin Deculescu. Din discuțiile purtate cu directorul ANIF, prefectul a fost informat că s-au început demersurile pentru punerea în funcțiune, la începutul anului viitor, a încă două stații de pompare plutitoare în cadrul stației de la Dorobanțu. Aceste investiții vor dubla volumele de apă pompate în Lacul Mostiștea, răspunzând astfel în mod adecvat nevoilor fermierilor. „Sunt ferm convins că implicarea tuturor factorilor direcți, ANIF – Apele Române, vizavi de irigarea culturilor în județul Călărași va duce la o mai bună colaborare între instituțiile statului și fermierii români”, a subliniat prefectul Deculescu.
Această vizită reflectă angajamentul autorităților locale de a susține fermierii și de a dezvolta infrastructura necesară pentru asigurarea irigațiilor, esențială pentru productivitatea agricolă și stabilitatea economică a regiunii.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )