Pompierii vă recomandă!

Pompieri

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa recomandă cetăţenilor adoptarea unor măsuri de protecţie pe timpul temperaturilor extreme specifice sezonului rece.

Mai exact, pompierii vă sfătuiesc să ascultaţi la radio, televiziune, buletinele meteorologice şi informaţiile autorităţilor locale responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă; mâncaţi regulat şi beţi lichide, dar evitaţi cofeina şi alcoolul; participaţi activ alături de forţele specializate la acţiunile întreprinse pentru normalizarea situaţiei în cazul căderilor masive de precipitaţii sub formă de zăpadă, prin înlăturarea nămeţilor din zonele gospodăriilor individuale, dar şi la acţiunile de deblocare a uliţelor, străzilor şi altor elemente de infrastructură care asigură accesul către comunităţi; fiţi atenţi la semnele de îngheţ. Acestea includ pierderea simţurilor şi culoarea albă a vârfurilor degetelor, urechilor şi nasului; fiţi atenţi la semnele de hipotermie. Acestea includ frisoane incontrolabile, pierderea memoriei, dezorientare, incoerenţă, exprimare neclară, somnolenţă şi epuizare aparentă; economisiţi combustibilul pentru încălzit menţinând temperatura în casă mai redusă decât în mod normal. Închideţi temporar alimentarea cu căldură în anumite camere; utilizaţi autoturismul, numai dacă este absolut necesar.

În cazul în care observaţi un eveniment ce poate pune în pericol viaţa ori bunurile materiale ale oamenilor, anunţaţi de îndată pompierii militari pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )