Pompierii ialomiţeni vă doresc sărbători liniştite, lipsite de evenimente nedorite

În toată perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, pompierii ialomiţeni vor monitoriza tipurile de risc aflate în domeniul de competenţă, asigurând răspunsul operativ în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă. De altfel, ca întotdeauna, aceştia îşi fac datoria la toate evenimentele organizate de către autorităţi.
Astfel, în data de 9 decembrie, cu ocazia deschiderii festivalului „Crăciunul din Slobozia’’ (sub egida „Magia Sărbătorilor de iarnă”), un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa a asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor. Şi, vigilenţa nu va fi slăbită pe toată perioada desfăşurării festivalului (9 decembrie – 1 ianuarie 2023).
Purtătorul de cuvânt al instituţiei, sublocotenentul Georgeta Popescu asigură că, în caz de nevoie, forţele şi mijloacele aflate în dispozitiv pot fi suplimentate cu efective şi tehnică de intervenţie din cadrul subunităţilor inspectoratului. Având în vedere faptul că, la acest eveniment se preconizează un aflux mare de participanţi, salvatorii ialomiţeni vin în sprijinul cetăţenilor cu măsuri de prevenire ce trebuie respectate pe timpul manifestărilor cu public numeros. Anume nu trebuie să utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu; nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi; este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a ţigărilor şi chibriturilor aprinse; nu blocaţi căile de acces pentru a permite intervenţia autospecialelor sau accesul la hidranţii exteriori; respectaţi întotdeauna recomandările forţelor de ordine sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranţă; anunţaţi în cel mai scurt timp orice situaţie care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean sau a dumneavoastră la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă: https://fiipregatit.ro.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )