Pompierii ialomițeni au zile pline de solicitări în această perioadă

Pompierii ialomițeni au fost solicitați, din nou, pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții. Acestea sunt doar câteva exemple dintre cele 26 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 24 de ore. La nivel județean, 18 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

În cursul zilei de marți, în municipiul Slobozia, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit pe un hol comun, între două apartamente, la etajul 1 al unui bloc de locuințe. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, salvatorii au acordat măsuri de prim ajutor pentru două persoane, fără a fi necesar transportul la spital și au evacuat alte trei persoane vârstnice. Cu eforturi susținute, pompierii au limitat propagarea și au lichidat focul în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 6 incendii înregistrate la nivel județean.
Un incendiu de vegetație uscată a avut loc tot pe parcursul zilei de ieri, în comuna Ion Roată. Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că incendiul se manifesta la rampa de gunoi a localității, cu posibilități de propagare la un lan de grâu din apropiere. Incendiul a fost lichidat în mod eficient, fără a fi înregistrate victime. Au ars, însă, aproximativ 3000 de metri pătrați de gunoi de grajd și gunoi menajer, reziduuri din plastic, mărăciniș și vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )