Polițiștii și jandarmii ialomițeni, prezenți pe teren 24 din 24 în această perioadă

Polițiștii și jandarmii ialomițeni au acționat în slujba comunității pentru asigurarea desfășurării în condiții de deplină ordine și siguranță publică a manifestărilor specifice organizate pentru sărbătorirea Zilei Internaționale a Muncii. Aceștia au mai urmărit prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere vieții și integrității corporale a furturilor din locuințe, societăți comerciale și din autoturisme.
Au fost intensificate măsurile de ordine publică în principal în locurile aglomerate, precum piețe, târguri, centre comerciale, locuri de agrement sau zone turistice, cu anticiparea eventualelor riscuri. Totodată, polițiștii au fost prezenți și în cazul dispozitivelor suplimentare instituite, iar împreună cu jandarmii au menținut ordinea și siguranța publică, acționând pentru prevenirea evenimentelor negative. Iar pentru prevenirea accidentelor și ambuteiajelor, fluidizarea și controlul traficului rutier, șase aparate RADAR din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au fost folosite zilnic pentru combaterea excesului de viteză și prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezelor excesive, în perioada 29 aprilie – 1 mai. Astfel au precizat reprezentanții IPJ, în cadrul unei declarații de presă, susținută la sediul Prefecturii Județului Ialomița.
În perioada menționată, aproximativ 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au fost prezenți la datorie la evenimentele ce au avut loc în spațiul public, astfel: pe 29 aprilie, în Piața Revoluției din municipiul Slobozia, s-a ținut spectacolul folcloric Ziua Internațională a Dansului. Sâmbătă, 30 aprilie, între orele 12:30 – 14:30, pe stadionul Orășenesc din municipiul Țăndărei, s-a desfășurat partida de fotbal dintre echipele ACS Recolta Gheorghe Doja și FC Voluntari 2 și între orele 17:00 și 19:00, pe stadionul municipal din Fetești, unde a avut loc partida de fotbal dintre echipele CSM Fetești și CS Gloria Albești. Duminică, de 1 mai, în sat Fundata, comuna Perieți, oamenii legii au fost prezenți la sărbătoarea Paștelui Blajinilor, și între orele 18:00 și 20:00, pe stadionul comunal din Gârbovi, unde s-a desfășurat partida de fotbal dintre echipele Unirea Gârbovi și AS Coșereni. Totodată, în serile de sâmbătă, 30 aprilie, și duminică, 1 mai, începând cu ora 19:00, în Piața Revoluției din municipiul Slobozia a avut loc spectacolul de muzică ușoară Ziua Tineretului 2022.
Și pompierii ialomițeni s-au aflat pe teren în această perioadă. Un total de peste 100 de pompieri, ce încadrează 167 de mijloace tehnice, au fost prezenți pentru acordarea asistenței medicale, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile. Răspunsul la urgențele medicale a fost asigurat prin intermediul echipajelor de pompieri SMURD, pregătite și dotate pentru acordarea primului ajutor medical și transportul persoanelor aflate în dificultate la unitățile spitalicești.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )