Poliţiştii ialomiţeni participă la cursuri de prim ajutor

Serviciul de Pregătire Profesională, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Ialomiţa desfăşoară cursuri de prim ajutor pentru poliţiştii din subordine. Cursurile sunt organizate în colaborare cu personalul S.M.U.R.D. al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa.
Astfel de calificări sunt deosebit de necesare. Căci, viaţa unei persoane aflate în pericol, ca urmare a producerii unor accidente ce provoacă vătămări corporale, depinde, de multe ori, de momentul acordării primului ajutor şi priceperea celui care intervine primul la faţa locului. Pregătirea poliţiştilor în domeniul intervenţiei reprezintă o prioritate instituţională, sens în care, la nivelul IPJ Ialomiţa, prin structura de pregătire profesională, începând cu luna septembrie 2022, sunt organizate periodic, împreună cu reprezentanţi ai ISU Ialomiţa, sesiuni de instruire pe linia acordării primului ajutor de bază, care se adresează, cu prioritate, poliţiştilor ce acţionează în segmentul stradal (ordine publică şi poliţie rutieră). „Raţiunea organizării unor astfel de activităţi rezidă din faptul că, de cele mai multe ori, primii ajunşi la faţa locului, în cazul producerii unor evenimente din care au rezultat victime, sunt poliţiştii de ordine publică, rutieră sau transporturi care se pot afla în situaţia de a acorda prim-ajutor persoanelor rănite, înaintea personalului specializat, cunoştinţele de bază în acest domeniu fiind esenţiale pentru salvarea vieţilor omeneşti.

Activităţile sunt desfăşurate în baza unui calendar stabilit de comun acord între Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa. Obiectivele principale ale acestor cursuri constau, atât în dobândirea deprinderilor pentru aplicarea diferitelor tehnici şi manevre de acordare a primului ajutor fără echipamente, cât şi în formarea deprinderilor de utilizare a defibrilatoarelor semiautomate care sunt sau vor fi amplasate în spaţiile publice”, a precizat inspectorul de poliţie Ludmila Dascălu, purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, specificând că activităţile fac parte dintr-un program naţional de pregătire a personalului Ministerului Afacerilor Interne, beneficiari fiind toţi poliţiştii, indiferent de structurile din care fac parte.

Mihaela DUMITRU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )