Poliţiştii ialomiţeni continuă acţiunile pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu virusul SARS COV-2

Prioritare tuturor instituţiilor, cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, sunt sănătatea şi siguranţa cetăţenilor. În contextul dat, în această perioadă, sunt desfăşurate zilnic activităţi de verificare şi instruire, cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii şi a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Astfel, marţi, 18 ianuarie 2022, poliţiştii ialomiţeni au verificat 10 societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, 22 de mijloace de transport persoane, cât şi 916 persoane aflate în carantină sau izolare la domiciliu. Pentru nerespectarea măsurilor de siguranţă, poliţiştii au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2000 pentru nepurtarea măştii de protecţie şi nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.
Valoarea totală a acestora este de 7.500 de lei.
Poliţiştii le reamintesc cetăţenilor că, începând din 8 ianuarie 2022, masca de protecţie trebuie purtată în toate spaţiile publice închise şi deschise. „Acest lucru înseamnă că masca trebuie purtată şi pe stradă. Singurele măşti acceptate sunt cele chirurgicale şi cele FFP 2. Nu purtaţi măşti din material textil sau plastic, pentru că riscaţi să vă îmbolnăviţi şi să îi îmbolnăviţi şi pe cei din jurul dumneavoastră”, a precizat subinspectorul de poliţie, Ludmila Dascălu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa.
Persoanele exceptate de la portul măştii sunt: copiii cu vârste sub 5 ani; persoanele care sunt singure în birou; prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia păstrării distanţei de 3 metri între persoane; reprezentanţii cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane; vorbitorii aflaţi în spaţii închise sau deschise, cu condiţia păstrării distanţei de 3 metri faţă de alte persoane; persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante, ori activităţi sportive; persoanele cu dizabilităţi cognitive. De asemenea, pot fi scutite de portul măştii, la locul de muncă, persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, dar numai după evaluarea medicului de medicina muncii.

Diana ARON

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )