Polițiștii ialomițeni continuă acțiunile de prevenire în context pandemic

În perioada 1-2 ianuarie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au fost angrenați în activități de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificare respectării măsurilor privind prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19.
În primele două zile ale anului 2022, peste 200 de de efective de poliție au fost la datorie pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, fiind desfăşurate 18 acţiuni punctuale. Acestea au fost organizate atât independent de către poliţişti, cât și împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița și ai altor instituții cu atribuții în domeniu.
Astfel, au fost efectuate controale pentru verificarea modul de respectare a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele aflate în izolare/carantină. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 106 persoane, față de care s-a dispus măsura izolării și 1242 de persoane plasate în carantină la domiciliu.
De asemenea, au mai fost legitimate 279 de persoane, oprite pentru verificări 90 de autovehicule și efectuate controale și activități de informare la 37 de societăți comerciale.
Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.500 de lei. Din totalul acestora, 10 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și 19 sancțiuni privind nepurtarea măștii de protecție în spațiile unde aceasta este obligatorie.
Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomița rămân la datorie, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile de protecție sanitară.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )