Polițiștii ialomițeni au desfășurat noi acțiuni în sprijinul comunității

Un tânăr de 21 de ani, fără permis de conducere, care a furat un autoturism a fost prins de polițiștii ialomițeni, după acțiunile de urmărire a mai multor echipaje în localitățile Slobozia și Țăndărei.

La data de 24 noiembrie, în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei au fost sesizați prin apel 112, de un bărbat din localitate, cu privire la faptul că i-a fost sustras autoturismul din curtea locuinței.

Autovehiculul în cauză a fost dat în urmărire, în scurt timp acesta fiind interceptat și oprit pe raza municipiului Slobozia.

În momentul în care polițiștii i-au solicitat șoferului documentele personale și ale mașinii, acesta a întors brusc și a fugit de la fața locului pe DN2A, către orașul Țăndărei. Acolo a fost interceptat de un alt echipaj rutier, însă bărbatul nu s-a conformat somațiilor polițiștilor, care au executat două focuri de armă în plan vertical și în pneuri. Autoturismul în cauză a fost depistat în scurt timp abandonat pe o stradă lăturalnică.

În continuare polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt calificat.

Peste 70 de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii ialomițeni

Tot la data de 24 noiembrie, în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești, în timp ce efectuau un filtru rutier pe strada Călărași din municipiul Fetești au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Făcăeni.

În urma verificărilor efectuate și a controlului autovehiculului, s-a constatat faptul că în portbagaj se aflau 78 de recipiente cu parfumuri, aparținând unor diferite mărci protejate de lege, care prezintă suspiciuni de contrafacere.

Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”.

Acțiuni preventive pentru siguranța elevilor

Pe parcursul aceleiași zile, în intervalul orar 08:00 – 16:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au desfășurat o acțiune în sprijinul elevilor. Prin inițiativă, oamenii legii au urmărit prevenirea faptelor cu violenţă, a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor în zona unităţilor de învăţământ, pe traseele de defluire a școlarilor în staţiile de autobuz, gară şi în autogară, a abandonului şi absenteismului şcolar. Totodată, acțiunile s-au extins și la unitățile de alimentație publică din zona adiacentă unităților de învățământ, pe raza municipiului Feteşti.

Peste 600 de elevi din ciclul primar și gimnazial au fost informaţi cu privire la modalităţile concrete de evitare a victimizării prin intermediul internetului şi despre riscurile pe care le presupune expunerea pe reţelele de socializare.

Poliţiştii le-au făcut copiilor recomandări legate de modalitatea de a se comporta în şcoală, evitarea stărilor conflictuale şi siguranța pe drumul spre şi de la şcoală. Le-au reamintit, de asemenea, și regulile de circulație. Totodată, în zona școlilor au fost organizate filtre rutiere, cinci conducători auto fiind sancționați cu amenzi în valoare totală de 4.350 de lei, pentru încălcarea regulilor de circulație.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )