Polițiștii din Ialomița desfășoară activități preventive privind combaterea traficului de persoane

În lupta împotriva traficului de persoane, o infracțiune cu consecințe grave asupra drepturilor și libertăților individuale, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Ialomița au desfășurat miercuri, 07 februarie, activități informativ-preventive în cadrul proiectului „Reducerea vulnerabilității la traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă a cetățenilor români aflați în țară și în afara granițelor țării“.
Desfășurate la Liceul Tehnologic Înălțarea Domnului din municipiul Slobozia, aceste activități au avut ca scop prezentarea elevilor a situațiilor și implicațiilor traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă. Proiectul în sine urmărește prevenirea traficului de persoane prin creșterea gradului de informare cu privire la riscurile și implicațiile asociate acestui fenomen. Traficul de persoane reprezintă nu doar o încălcare gravă a drepturilor omului, ci și una dintre cele mai periculoase infracțiuni în plan umanitar. Astfel, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Ialomița s-au alăturat acestui demers important, realizând activități de informare cu caracter preventiv pentru grupurile țintă ale proiectului. În cadrul acestor activități, polițiștii au interacționat cu părinți, profesori și elevi din unități de învățământ, beneficiari ai centrelor de servicii sociale și membri ai comunităților vulnerabile din zona locală. Scopul a fost să promoveze mesajele proiectului și să conștientizeze asupra riscurilor victimizării prin traficul de persoane.
Până în prezent, în municipiul Slobozia, au fost prezentate informații cu privire la noțiunile legislative referitoare la drepturile cetățenilor, pedepsele pentru încălcarea acestor drepturi, măsurile de protecție disponibile, serviciile la care pot apela victimele și instituțiile care pot oferi ajutor. De asemenea, au fost distribuite pliante și afișe cu recomandări utile atât pentru participanți, cât și pentru cei din anturajul lor. La această activitate importantă au participat 55 de elevi ai claselor XI-a și a XII-a, alături de 4 cadre didactice, constituind astfel o colaborare activă între forțele de ordine și comunitatea locală în eforturile comune de prevenire a traficului de persoane și protejare a drepturilor cetățenilor români.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )