PNL a scăzut foarte mult în sondaje şi un nou Congres ar fi binevenit!

Faptul că PNL a scăzut mult în sondaje este de-acum de notorietate. Se ştie că, de regulă, partidul ajuns la guvernare se erodează, din punct de vedere politic, în preferinţele electoratului. Însă, liberalii au avut de încasat în plus şi urmările măsurilor nepopulare pe care au fost nevoiţi să le ia în aceşti doi ani de pandemie. Fireşte, în interesul românilor, pentru a le proteja sănătatea. Apoi, schimbarea conducerii partidului şi plecarea lui Ludovic Orban, cu o serie de parlamentari, a produs alte noi frământări în plan intern. Aşa se face că liberalii din teritoriu au motive de nemulţumire. Mulţi primari şi oameni de bază ai PNL-ului sunt foarte îngrijoraţi de viitorul acestui partid, fapt pentru care şi-ar dori un eventual nou congres. Cel puţin, aşa se vehiculează în spaţiul public. Dar totul se limitează la simple discuţii şi, deocamdată, nu este nimic concret. „Sunt nişte discuţii, nimic concret. Şi eu am auzit, dar tot aşa, pe surse. Da, văzând ultimele sondaje, normal că suntem îngrijoraţi de viitorul PNL. Dar, în general, partidul care se află la guvernare, scade în sondaje. Se pare că noi am scăzut mai mult decât PSD, dar suntem la guvernare de câţiva ani faţă de acest partid, care doar a intrat. Noi decontăm toate aceste măsuri nepopulare ce s-au luat în timpul pandemiei. Decontăm facturile crescute la gaze naturale şi energie electrică. Este normal să fim cu toţii îngrijoraţi. Şi, nu doar pentru scorul politic, ci situaţia, în general, pe care fiecare român o resimte”, a precizat la Radio Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, Luminiţa Barcari, deputat PNL Ialomiţa.
Printre altele şi Robert Sighiartău este îngrijorat de soarta partidului. Întrebat, la un moment dat, dacă PNL se pregăteşte de un nou Congres pentru schimbarea conducerii partidului, politicianul a răspuns că nu ştie când va avea loc. Dar, poate să afirme cert că atunci când vor fi declanşate alegeri, trebuie să voteze toţi membrii PNL. „Ceea ce e clar, vorbind cu primarii, este că sunt foarte îngrijoraţi despre perspectiva partidului. Şi, trebuie consultată baza partidului”, a declarat liberalul.
Chiar dacă nu este susţinătoarea lui Sighiartău, Luminiţa Barcari îi dă, totuşi, dreptate. Toţi membrii partidului trebuie să fie consultaţi, astfel încât preşedintele ales să aibă cu adevărat o susţinere în teritoriu. De aceea, un Congres, care să limpezească apele în PNL, ar fi binevenit. „Cu toate că nu sunt fan Robert Sighiartău, de data asta, chiar îi dau dreptate că, până la urmă, ar trebui să consultăm baza partidului. Chiar dacă nu pe toţi membrii, căci ar fi imposibil, măcar pe reprezentanţii acestora – consilierii locali şi judeţeni, primarii. Este o bază destul de largă, ce ar putea să dea un semnal dacă trebuie sau nu schimbată conducerea partidului. Dar Robert Sighiartău ar trebui să nu fie atât de vocal, în condiţiile în care el a fost în echipa câştigătoare. Acum nu mai este mulţumit de ce a ales? Trebuia să fie mai înţelept şi poate lucrurile erau mai bune”, a mai adăugat deputatul liberal ialomiţean.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )